MANCHESTER UNITED — ARSENAL 1-2

Welbeck ble matchvinner da han sikret 2-1-seier for Arsenal i FA-cupens kvartfinale mot gamleklubben Manchester United på Old Trafford.

Dermed er Arsenal klar for semifinale i FA-cupen, mye takket være Welbeck som ble kjøpt fra United i september i fjor.

— Det er følelsesmessig sterkt å score her og sende gamleklubben ut av cupen, men det er Arsenal jeg spiller for nå, sier Welbeck i et intervju vist på TV 2. I semifinalen på Wembley venter vinneren av omkampen mellom Bradford og Reading. Den andre semifinalen spilles mellom Aston Villa og Liverpool eller Blackburn.

— En topp kamp av oss der vi fortjente å gå videre, sier Arsenal-manager Arsene Wenger.

Rooney-perle

Arsenal tok ledelsen etter 26 minutter ved Nacho Monreal. Det var Monreals andre scoring noensinne for "Gunners". Oxlade-Chamberlain gjorde forarbeidet, og Monreal sendte 9000 tilreisende fans til himmels.

Men ledelsen varte bare i tre minutter, og hvem andre utliknet enn Wayne Rooney? Før kvartfinalen har det vært mye snakk om at Rooney aldri har vunnet FA-cupen. Og etter 29 minutter headet Rooney kontant inn 1-1 etter innlegg fra Di Maria.

1-1 sto seg til pause.

Skrevet i stjernene

2. omgang skulle ikke bli mindre dramatisk. Arsenal-manager Arsene Wenger valgte å starte kampen med tidligere Manchester United-spiller Danny Welbeck, og det lå litt i kortene at han kom til å score på sin gamle hjemmearena Old Trafford.

62 minutter var spilt da Welbeck utnyttet en grov feil av Valencia som leverte et elendig tilbakespill til De Gea. Welbeck snappet ballen først og rundet United-keeperen før han satte ballen i det tomme buret.

Manchester-fødte Welbeck hadde spilt for Manchester United hele karrieren før han ble solgt til Arsenal i september i fjor. Uniteds nye manager Louis van Gaal mente at Welbeck ikke nådde opp i kampen med spillere som Rooney, van Persie og Falcao.

Arsenal-sjef Wenger sto klar med åpne armer, og mandagens scoring mot gamleklubben var en aldri så liten revansj for Welbeck mot van Gaal.

Di Maria så rødt

Dramatikken fortsatte på Old Trafford med sjanser begge veier i en særdeles underholdende kamp.

Kvarteret før slutt ble hjemmelaget redusert til ti mann da Angel Di Maria fikk se det røde kortet. Først fikk Di Maria gult kort for filming, så fikk han det andre gule for protester mot dommer Michael Oliver.

— Han vet at man ikke kan røre dommeren. Jeg har snakket med ham og sagt hva jeg mener. Han tok på dommeren, og det er ulovlig i alle land. Det finnes ingen unnskyldning, sier United-manager Louis van Gaal.

Flere mål ble det ikke, og Arsenal er videre i FA-cupen. Laget håper å forsvare tittelen fra i fjor. United kommer på sin side til å forbli troféløse for annet år på rad.