PRAHA: Stefan Johansen (25) virker bankers på det norske laget som løper ut på Eden stadion i Praha i morgen kveld.

Midtbanespilleren har endelig fått sving på sakene etter overgangen fra Celtic til Fulham i England.

— Kroppen føles mye bedre nå enn på lenge. Jeg føler jeg har hatt en fin tid i Fulham de siste ukene, har gjort det bra, og er klar til å kjøre på om jeg får sjansen på fredag. Det skal det ikke være noen tvil om, sier finnmarkingen.

Godfølelsen

Smilet er på plass og venstrefoten virker å være innstilt før landslagets skjebnbekamp. Selv om landslagssjefen sier han ønsker å få ned feilprosenten hos sin betrodde midtbanemann.

Stefan Johansen (t.h.) på trening med Norge tidligere denne uken. Her sammen med Joshua King (med ball), Jo Inge Berget (t.v.) og Stefan Strandberg. Foto: NTB Scanpix

— Jeg er i god form og har en godfølelse som jeg tar med meg inn i denne samlingen.Etter to seriegull med Celtic, kåret til årets spiller forrige sesong, kom klubbskiftet. I august signerte 25-åringen en treårskontrakt med Fulham, som spiller på nivå to i England.

Det var litt sånn det måtte bli, skal vi tro spilleren selv.

Uvissheten preget ham

— Jeg dro til Fulham fordi det passet bra for min videre karriere. Og for familiesituasjonen. Vi stortrives i klubben og i byen (London). Når man gjør det så er det et godt utgangspunkt for å lykkes videre. Det føles som det absolutt riktig å gjøre, sier Johansen.

- Trengte du en ny utfordring?

— Det gikk litt i samme spor i Celtic. På slutten ble det mye styr med kontraktssituasjonen. Det var en del uvisshet. Det preget meg. Jeg hadde en gravid kjæreste som ikke visste hvor hun skulle føde, om jeg ble solgt, om vi måtte flytte. Nå har jeg fått slått meg skikkelig til to, og det kommer til å bli bra for meg, for klubben min og forhåptnligvis også landslaget.

Han scoret sitt første mål for Fulham 18. oktober, og virker å være på vei mot formen som gjorde ham populær og viktig i Celtic.

Håpet er at Fulham kan rykke opp igjen til Premier League. Etter 16 kamper ligger laget på 8. plass.

Tilbake i kampen

Men først handler det om å ta tre poeng med Norge i Praha.

— Det blir en nøkkelkamp slik gruppen har utviklet seg. Det har vært mye negativt fordi vi ikke har fått de resultatene vi skal ha. Det er naturlig. Men Tsjekkia har ikke gjort det bra de heller. Da gruppene ble trukket så jeg på Tsjekkia som den tøffeste motstanderen i kampen om 2. plassen i gruppen. Men vinner vi nå så har vi fått en god sjanse til å melde oss på igjen om den plassen. Da er vi med igjen, sier Stefan Johansen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det blir kåringer fra fotballsesongen, Martin Ødegaard-diskusjon og en Tottenham-supporters bekjennelser: