MOLDE: Det var spilt 78 minutt i mandagens hjemmekamp mot Kaiserslautern da Hovland fikk sin debut i 2. Bundesliga. Da var stillinga 3-2 til Nürnberg. Det ble også sluttresultatet.

– Det var godt å få komme ut på banen til slutt. Heldigvis klarte vi å ro det i land, sier Hovland.

Muskelbrist

Midtstopperen ble solgt fra Molde i midten av juni, et halvt år før kontrakten gikk ut. Bare noen uker seinere smalt det i en treningskamp.

– Jeg pådro meg en muskelbrist i låret og måtte etter hvert gjennom en mindre operasjon. Jeg var helt ute i seks uker, men nå merker jeg ingenting til skaden, forteller Hovland.

Han erkjenner at det har vært noen tøffe måneder etter at eventyret i Tyskland fikk en helt annen start enn forventet.

– Det har jo vært tungt for meg å ikke være med, men jeg har jobbet meg gjennom denne tida. Jeg kjenner at innhoppet mot Kaiserslautern blir et stort vendepunkt for meg, sier 25-åringen.

13. plass på tabellen

Nürnberg hadde fem strake sesonger i Bundesliga bak seg før nedrykket i fjor. Den gamle storheten har slitt fælt i sesongåpninga på andre nivå. Etter åtte kamper ligger klubben på 13. plass.

Men Nürnberg-ledelsen har tro på det nye laget som trener Valerien Ismael skal bygge opp. Franskmannen har bakgrunn som toppspiller i Strasbourg, Crystal Palace, Werder Bremen, Bayern München og Hannover.

– Han er en ung og spennende trener som vil spille fotball. Laget er på riktig vei, og jeg har et veldig godt inntrykk av både Ismael og klubben, sier Hovland.

Ydmyket av supporterne

Etter det pinlige bortetapet for Karlsruhe (0-3) 21. september krevde supporterne at spillerne ga fra seg draktene, fordi de ikke fortjente å bære Nürnberg-trøya. Dermed tuslet laget tilbake til garderoben i bar overkropp. Hovland satt hjemme i stua og slapp unna ydmykelsen.

– Nürnberg er en stor klubb som bygger et nytt lag, og det er skyhøye forventninger blant tilhengerne. Reaksjoner fra fansen må vi leve med når resultatene ikke er gode nok. Men i avisene sto det at spillerne gikk gråtende av banen etterpå. Det er bare tull. Jeg har snakka med dem som var der, sier han.

I dag håper Hovland på en ny sjanse når Nürnberg møter Bochum borte.

– Det er en flott klubb med fantastisk ivrige supportere. På den første hjemmekampen var det 33.000 tilskuere. Det har vært en fantastisk opplevelse å komme hit. Jeg har treårskontrakt, og god tid til å etablere meg på laget, fastslår Hovland.

Tyskkurs

Han har flyttet inn i eget hus med kjæresten og nyter livet i Tyskland.

– Jeg går på tyskkurs for å skjønne litt mer av det som blir sagt både på banen og på fritida. Det går framover, sier han.

– Er det også en økonomisk drøm som går i oppfyllelse?

– Jeg blir ikke voldsomt rik av å spille her, men det var en mulighet jeg måtte ta. Jeg går ikke etter pengene, men utfordringer og opplevelser, sier han.