Den 31. august 2004 åpnet Manchester United sparegrisen på vidt gap og punget ut 25.6 millioner pund for å sikre seg en 18-åring ved navn Wayne Rooney.

Nå, 11 år senere, legger de igjen et hundretalls millioner på bordet for å skaffe seg underskriften til et ungt spisstalent. Men det er én stor forskjell.

For mens Rooney slo igjennom i Premier League som 16-åring og kom rett fra et EM hvor han hadde imponert stort, er Anthony Martial er nokså ukjent navn for de aller fleste. Så hvem er egentlig denne unggutten som eri ferd med å bli tidenes dyreste tenåring?

Over tidobler verdien

Martial er født i desember 1991. Da han var 14 år gammel ble han oppdaget av speidere fra Lyon og ble en del av klubbens akademi. Som ungutt imponerte han stort på juniornivå for klubben, og fikk flere aldersbestemte landskamper for Frankrike og i 2012 debuterte han pa A-laget i en Europa League-kamp. Han fikk også tre innhopp i ligaen det året.

Sommeren 2013 ble han solgt til Monaco for 3,5 millioner pund, rundt 40 millioner kroner. På to sesonger i Monaco har det blitt i 49 kamper og 11 mål. I fjor ble det ni mål på 36 seriekamper. Samtidig har han gått gradene på aldersbestemte landslag og ble tatt ut i A-lagstroppen til de kommende landskampene denne uken. Martial dro fra landslagssamlingen for å fullføre overgangen til Manchester United mandag. Det spekuleres i en overgangssum på rundt 450 millioner kroner for 19-åringen.Men ifølge franske Canal+, skal Monaco ha hevdet at Manchester United betaler hele 80 millioner euro, snaut 750 millioner kroner for spissen!

Uansett er ligger det an til at Martial blir den dyreste tenåringen gjennom tidende. Enn så lenge er det Lucas Moura som er den dyreste. Han kostet 45 millioner euro, 418 millioner kroner i dagens kurs, i 2012 da han gikk fra Sao Paulo til Paris St. Germain som 19-åring i 2012. Da værende United-sjef Sir Alex Ferguson, som også ønsket seg den unge brasilianeren, sa følgende da overgangen var klar:

— Jeg finner det ganske utrolig at den klubb kan betale 45 millioner euro for en 19 år gammel gutt, sa Sir Alex til Independent.

Nå er hans Manchester United i ferd med å betale enda mer.

- Minner om en ung Henry

Tor Kristian Karlsen var sportsdirektør og senere direktør i Monaco, men ga seg vinteren før Martial kom til klubben. Men den nordmannen har uansett god kjennskap til spilleren og la ut en beskrivelse av 19-åringen på sin Twitter-konto da overgangsryktene om 19-åringen tok av mandag formiddag.

— Hans beste evner er det smarte bevegelsene og en strålende nærteknikk og øvrige tekniske ferdigheter. Han får alt til å se enkelt ut. Veldig sterk i én-mot-én, openbart veldig rask og overraskende kald foran mål til å være så ung, skriver Karlsen, som også skriver at han ved noen tilfeller minner om en ung Thierry Henry.

Men det er ikke et ferdig perfekt produkt United får. Karlsen trekker fram manglende kontinuitet, problemer i det fysiske spillet og en mulig mangel på beslutsomhet som det mest urovekkende med den unge franskmannen. Men uansett er dette en ung spiller mange mener vil bli en spiss i verdensklasse.

— Når det gjelder prisen; Monaco mener han kan bli en spiller i verdensklasse om ett til to år (og mange eksperter mener det samme). Så det handler om fremtidig anslag og å verdsette potensialet. Han kan være verdt 10 millioner pund om ett år, han kan være verdt 80 millioner pund, skriver Karlsen.