– Jeg er helt sikker på at Barry Martinelli er riktig mann for klubben, sier Atle Johansen, styremedlem i Rosenborg ishockeyklubb.

Tjue år etter at han vant seriegull med TIK, returnerer Barry Martinelli som trener for Rosenborg hockey.

Johansen har ledet utvalget som skulle finne den nye treneren etter at Wayde Bucsis valgte flytte hjem etter tre sesonger i Trondheim. Mandatet var å lete etter ny sjef i Skandinavia, Tsjekkia og USA/Canada. Søket ble ganske raskt konsentrert mot den andre siden av Atlanteren.

Fikk ikke kontakt

Da utvalget startet jakten på ny trener, havnet canadieren raskt på lista over aktuelle trenere. Men Rosenborg hadde rett og slett trøbbel med å få tak i 60-åringen.

– Vi hadde egentlig litt flaks. Vi hadde ønsket oss ham som en av søkerne, men klarte ikke å komme i kontakt med han. Helt til jeg kom på at jeg kanskje hadde nummeret hans lagret på en av mine gamle mobiltelefoner. Det klaffet, nummeret var fortsatt i bruk , sier Ola Stai.

Stai var assistenttrener gjennom hele perioden med canadiske trenere i TIK, og har holdt kontakten med Martinelli og kona Nancy. Stai var også med på å anbefale Martinelli for styret denne gangen, som medlem av trenerutvalget.

Beholder spillestil

– Det er ikke tilfeldig at vi endte med en kanadier som ny trener i Rosenborg. På mange måter sto vi denne gangen ved et veiskille. Vi kunne for eksempel valgt en svensk trener, men det ville betydd en endring av den spillestilen vi føler Bucsis har lyktes godt med. Derfor kom vi frem til at vi ønsket en trener som kan videreføre og utvikle den såkalte transatlantiske måten å spille ishockey på. Selvfølgelig var det også en fordel at vi kjenner Barry Martinelli fra forrige gang han var i byen, sier Johansen.