På slutten av 70-tallet herjet Jim Webster på isen som spillende trener for Rosenborg.

Nå kommer trøndersk hockeys første utlending tilbake til byen for å løfte jobben med å få fram unge lokale talenter. Han er ansatt som spillerutvikler, samtidig som han skal trene klubbens 2. lag.

— Han har brukt all sin tid etter sin aktive karriere på å trene talentfulle ungdommer, blant annet gjennom sitt eget hockey-akademi i Montreal-området. Webster er en legende i forhold til å lære bort ishockey, og vi henter han for å skape en rød tråd i hockey-opplæringen i byen. Fra 13 år og opp til senior-nivå, sier styremedlem og sportslig ansvarlig i Rosenborg hockey, Atle Johansen.

Vil snu strømmen

De siste årene har mange talenter valgt å dra til Lillehammer for å kombinere hockey og skolegang. Nå ønsker Rosenborg å snu denne talentstrømmen.

— Ansettelsen av Webster viser at vi mener alvor med talentjobbingen, hockey-Norge har tydeligvis lagt merke til det vi er i ferd med å gjøre.

Allerede nå ringer det norske talenter til oss, og ønsker å komme til klubben som et resultat av de signalene vi har sendt ut, sier Johansen.

Spleiselag

Ansettelsen av Webster kommer kort tid etter at klubben hentet Barry Martinelli som ny hovedtrener. Satsingen på to canadiere til å lede klubben koster selvsagt penger.

— Vi vil nok bruke litt mer penger på trener, ettersom Martinelli er en dyrere mann enn det Wayde Bucsis var for oss. Men jeg mener at vi ikke hadde noe valg. I forhold til Webster er utgiften for Rosenborg ikke veldig stor. Her har ressurspersoner i hockeymiljøet, bedrifter og privatpersoner, gått sammen om et spleiselag, sier Johansen.

Begge canadierne er signert på treårige kontrakter.

— Det viser at vi tenker langsiktig, sier han.