Celtic tok en tidlig ledelse i semifinalen i ligacupen, men et rødt kort ødela for tittelforsvareren. Ross County slo hardt tilbake og gikk til finalen etter en 3-1-seier.

Dermed får ikke Ronny Deila sjansen til å forsvare cuptriumfen fra i fjor, hans første tittel i skotsk fotball. I tillegg øker presset på den norske manageren.

Mot Ross County tok laget hans ledelsen gjennom Gary Mackay-Steven, men like før kvarteret var spilt ble Celtic redusert til ti mann da Efe Ambrose laget straffe.

Den satte Martin Woods i mål, og dermed var lagene like langt.

Fikk kritikk

Ambrose har fått mye kritikk for sin innsats i skotsk fotball, og søndagens korte opptreden var intet unntak.

– Det er utrolig at Efe Ambrose får spille fra start for et lag av Celtics kvalitet, sa kommentator Willie Miller på BBCs radiosending.

1-1 sto seg til pause, men bare få minutter etter hvilen satte Paul Quinn inn ledermålet for Ross County.

Leder ligaen

Dermed måtte Celtic kjempe enda mer i oppoverbakke, og kvarteret senere ble oppgaven nærmes umulig sa Alex Schalk satte inn 3-1. Da Celtic røk ut av europaligaen ble det sagt at Deila var avhengig av å vinne den hjemlige trippelen, men nå gjenstår bare FA-cupen og ligaen for Celtic og deres kravstore supportere.

Storklubben leder ligaen med seks poeng etter 23 runder, og møter East Kilbridge i FA-cupens femte runde.