GILB_CardiffPressConf1.jpg Foto: JEFF GILBERT
GILB_CardiffPressConf3.jpg
GILB_CardiffPressConf4.jpg Foto: JEFF GILBERT
GILB_CardiffPressConf5.jpg

CARDIFF (Aftenposten.no): — Valget var enkelt for meg, jeg fikk et tilbud og avgjørelsen var en «no-brainer». Jeg dro så fort jeg kunne, sier den ferske Cardiff-spilleren Magnus Wolff Eikrem til et samlet pressekorps.

  • Se bilder i vinduet ovenfor

Seansen skjedde i landlige omgivelser ved treningsfeltet, like før PremierLeague-klubbens morgenøkt. Det var omtrent halvparten norske medier, resten lokale og britiske.

Lokale medier var spesielt interessert i hvorfor Solskjær valgte nettopp Eikrem som sitt første kjøp. Solskjær forklarte at nordmannen har både de rette egenskapene på og utenfor banen.

-Han er det jeg ser etter både som fotballspiller og type. Jeg har kjent ham siden han var 11 år gammel og så liten , sier Solskjær og holder hånda i bordhøyde for å indikere at den nå høyreste Eikrem var en liten knert.

-Det er sånne spillere du vil ha, med den psyken og som vil ha ballen og vet han må bli trene for å bli bedre. Han har kvaliteter på banen som jeg ikke har, langt over det jeg hadde som spiller.

Solskjær om West Ham-kampen

Tidligere denne uken ble det klart at han er Solskjærs første kjøp som Cardiff-sjef, og at 23-åringen dermed blir den fjerde nordmannen i dagens Premier League.

Midtbanespilleren og Solskjær har fulgt hverandre tett opp gjennom karrieren, og Solskjær sier moldenseren er en spillertype som vil passe Cardiff godt.

— Jeg valgte Cardiff på grunn av mannen ved siden av meg. Enkelt og greit, sier Eikrem.

Cardiff vil ikke ut med kjøpesummen de måtte legge på bordet for Heerenveen-spilleren, men Solskjær omtaler det som «et godt kjøp». Britiske medier spekulerer at prisen ligger i overkant av 20 millioner kroner.

Les også:

Debut lørdag

Eikrem kan gå rett inn på laget som møter West Ham i morgen. Kampen blir den første hjemme for Solskjær, og den første Premier League-kampen etter forrige helgs særdeles vellykkede FA-cupdebut mot Newcastle.

Solskjær sier han har morgendagens starterellever mer eller mindre klar i hodet, men at han tar den endelige avgjørelsen i kveld. Han ville ikke bekrefte at Eikrem starter kampen mot West Ham, men svarte definitivt ”ja” på spørsmål om nyervervelsen vil bli involvert i kampen. Det betyr at Eikrem kanskje kan få spilletid som innbytter i morgendagens oppgjør.

-Han har hatt et opphold i vinter og vil komme med friske ben til oss, sa Solskjær, og mer enn hintet om at Eikrem vil få en sentral rolle i sesonginnspurten.

Ingen nerver

Eikrem sa han følte seg kampklar, selv om han kun har hatt to-tre treningsøkter med sitt nye lag.

Solskjær sa også at han foreløpig jobber langsiktig med å tilpasse Cardiffs spillestil, men at det vil ta tid og at han i startfasen tar utgangspunkt i grunnlaget de har bygget opp i løpet av de siste årene.

— Det er klart vi gjerne til trykke West Ham bakover og dominere kampen, så får vi se om vi får det til. Vi har god hjemmestatistikk og støtte hjemme, det er ikke enkelt å komme som lag til Cardiff City Stadion.

Solskjær sa folk i Cardiff har tatt ham i mot med åpne armer, og at han opplever folk i byen som både lidenskapelige og veldig hyggelige.

— La oss håpe det fortsetter slik, denne kampen vil jo påvirke hvordan fansen ser på oss, sa Solskjær, som åpenbart skjønner at hjemmesupporterne forventer tre poeng i det viktige bunnoppgjøret. Men nervøs? Det er han ikke, insisterte Solskjær. - Spent, ja, men jeg er aldri nervøs. Man kan ikke gå inn i fotballen nervøs.