MINSK (aftenposten.no): Norge slo Italia i sin åpningskamp i VM i går. Men verdien av den kampen forsvant litt ettersom Italia i dag slo Frankrike 2-1 i Tsjizjovka Arena.

Dermed har begge lag tre poeng.

Men Norge kan ta tilbake initiativet i kampen om å unngå å havne sist i gruppe A ved å ta poeng mot Danmark i ettermiddag.

Har en oppskrift

Norge har møtt danskene fire ganger i A-VM-sammenheng, og har aldri tapt. Men Danmark er i Minsk med et sterkt lag selv om de fikk stryk av Sverige i sin åpningskamp i går. Fem spillere fra NHL er med i VM, og Norges landslagssjef Roy Johansen vet at oppgaven for Norge i dag blir tøff.

— Vi møter et lag med gode individualister, det er et bra lag. De spiller fysisk, så vi må stille opp for å henge med. Danmark spiller mye på vilje og tæl, og selv om Sverige var bedre i går vet vi at Danmark har et godt mannskap, sier Johansen til Aftenposten.

- Men du vet også hva som skal til for at vi kan slå dem?

— De kan være litt lite samlet som lag ute på isen. De tar kamper over hele banen, og det er ikke alltid de er like godt samlet i alle soner. Det gjør at vi kan skape en del sjanser mot dem, sier Johansen, som selv så Sverige-Danmark fra tribuneplass i hallen i går.

Underdog

De norske spillerne gleder seg til oppgjøret med danskene.

— Det er en tøffere motstander enn Italia, men vi har hatt bra tak på dem og vi vet at Danmark har respekt for oss, sier Mathis Olimb.

— Vi er underdog mot Danmark, og det passer oss bra. Det blir alltid morsomme kamper mot dem, så vi gleder oss. Vi slo dem i VM i Stockholm i fjor, den seieren husker vi – og dem, sier Norges keeper, Lars Haugen.

Dropp i Minsk er kl. 15.45.

Følg Sportsdøgnet med oss: