MINSK (aftenposten.no): Roy Johansens iskrigere fikk en drømmestart på VM da de slo Italia 3-0 i den viktige åpningskampen i går. Men det betyr ikke at alt har gått smertefritt for seg i den norske leiren.

For da landslaget onsdag reiste til Minsk lå det igjen en haug av landslagsspillernes køller på Jordal Amfi i Oslo. I tillegg forsvant en bag full av køller på flyet til Minsk. Flere spillere er derfor i manko når det gjelder redskapen sin.

Foto-hjelp

— Det stemmer at én bag ble borte på flyet til Minsk, og den er ennå ikke lokalisert. Nå skal vi gå fra garderobe til garderobe for å se om de køllene befinner seg hos noen av de andre landslagene, sier landslagstes pressesjef i VM, Kristoffer Holm, til Aftenposten.

— Det er vel noen spillere som har litt lite med køller. Vi liker å ha så det monner når vi er i et VM, sier Holm.

Baggen som ble glemt igjen i Oslo ble levert på døren til NTB Scanpix-fotograf Fredrik Varfjell. Han fraktet med seg baggen til Hviterussland og fikk levert den til landslaget i VM-byen.

— Jeg kommer fra hockeyfylket Østfold og det er selvsagt hyggelig å kunne stille opp når landslaget trenger meg, sier Varfjell og ler.

I manko

En av dem som er kraftig i manko er Sondre Olden.

— Jeg har bare tre køller jeg, så jeg mangler en del. Jeg vet ikke hva som skjedde med den baggen på flyet, men det er vel sånn som skjer, sier Olden.

— Blir det for ille får vi låne av hverandre. Jeg får ta dette på min kappe, jeg surret litt med billettene til den køllebaggen, sier VM-debutant Stefan Espeland og flirer.

Men det var ikke bare hockeykøllene som forsvant på turen til den hviterussiske hovedstaden.

Bagasjen til blant andre landslagssjef Roy Johansen dukket ikke opp på flyplassen da Norge ankom Minsk, det samme med en bag full av treningstøy og ernæringsprodukter. Noe av dette ar nå dukket opp, og laget har fått skaffet til veie de produktene som manglet.