– Det er bare å innrømme at kamplanen ikke var god nok. Vi har en for naiv tilnærming til kampen og det må vi i trenerteamet ta på oss skylda for. Vi trodde vi skulle stå godt nok defensivt med en firer på midten, men i ettertid er det soleklart at vi burde gått ut med en femmer på midten, sier Fredriksen til Sunnmørsposten.

FREDRIKSEN Langt nede: Han var naturligvis skuffet over at det ble nok et bortetap i Sarpsborg. Men for Trond Fredriksen var det ekstra irriterende at han valgte å gå ut i en 4-4-2-formasjon. I ettertid mener AaFK-treneren at det var en altfor naiv tilnærming til oppgjøret i Sarpsborg. Foto: SCANPIX

I åpningen av oppgjøret ble Aalesund spilt ball i hatt med av opplagte Sarpsborg-spillere, som fikk store rom å boltre seg i.– Jeg er ansvarlig for dette laget. Da må jeg tåle å ta på meg store deler av skylda når vi er så naive som vi er fra start av, sier Fredriksen.

La om – kom mer med

Han flytta Mos Abdellaoue ut på kanten etter 2–0 og kunne fra sidelinja se AaFK komme langt mer med i kampen. Men ikke nok til at det ble virkelig spennende i Sarpsborg. At de til slutt vant 3-1, var fullt fortjent.

– Vi dekker ikke store nok rom i midten i starten av kampen, slik at Sarpsborg får spilt mellom oss gang på gang. Det bedrer seg utover i kampen, men det blir ikke enkelt når du nesten starter med å ligge under 0-2, sier Fredriksen.

I AaFK-leiren var det ikke bare Trond Fredriksen som var sjølkritisk i går.

– Jeg synes ikke Trond skal ta så stort ansvar for det her. Vi gutta ute på banen skal klare å flytte beina uansett, sier Bjørn Helge Riise.

Midtbanespilleren får støtte av kaptein Sten Grytebust.

– Først og fremst er vi ikke gode nok til å forsvare oss i egen boks i dag. Du kan gå ut i en naiv formasjon og alt det der, men så lenge du ikke forsvarer deg i din egen boks, så spiller det ingen rolle hvilken formasjon du har, sier Grytebust.

Både 1–0 og 3–0 kom etter tapte dueller i eget felt.

Elendig bortestatistikk

1-0-målet kom for øvrig etter ti minutter. For femte gang i år – på bortebane – slapp AaFK igjen inn mål før det var spilt ti minutter.

GRYTEBUST Etterlyser tøffhet: Sten Grytebust synes det blir feil å gi formasjonsvalget for stor del av skylda for Sarpsborg-tapet. Kapteinen etterlyser mer tøffhet i 16-meterne. Foto: SCANPIX

Tidlige baklengs er en sterk bidragsyter til at AaFKs bortestatistikk er i ferd med å bli elendig. Gårsdagens tap var bortetap nummer fem på rad.– Det er ikke i nærheten av å være godt nok, sier Trond Fredriksen.

– Går det an å forklare hvorfor forskjellen hjemme/borte er så stor?

– Hadde jeg hatt svaret på det, hadde jeg gjort noe med det. For det er klart at hvis vi ønsker å klatre på tabellen, så må vi plukke mer poeng på bortebane. Du redder kanskje plassen med å vinne på hjemmebane, men du klatrer ikke. Så vi må prøve å finne ut av dette her, sier Trond Fredriksen.