Allerede fra start av festet Sarpsborg grepet om oppgjøret. Spesielt Bojan Zajic herjet rundt på kunstgresset. Etter 10 minutter var det derfor fullt fortjent at nevnte Zajic på lekkert vis lobbet inn 1-0. Bortesvake Aalesund — som bare har vunnet to ganger i år på fremmed gress - slet med å komme seg inn i oppgjøret. Derfor var det riktig ut fra kampbildet at Sarpsborg økte til 2-0 ti minutter senere.

Oddbjørn Lie tapte en duell i feltet og Martin Wiig fikk en enkel jobb med å banke inn 2-0. Aalesund kom gradvis mer med i oppgjøret. Etter 36 minutter burde Leke James definitivt ha redusert, men fra kort hold bommet han. I stedeet kontrollerte Sarpsborg inn til en fortjent 2-0-ledelse til pause.

Wiig punkterte kampen

Dersom Aalesund skulle ha håp om poeng i Sarpsborg, hadde det måttet en totalforvandring til fra starten av førsteomgang. Jo visst ble det litt bedre for AaFKs del, men bare ni minutter ut i omgangen sviktet det nok en gang på en dødball imot.

Martin Wiig raget klart høyest i feltet og stanget inn 3-0 på knallhardt vis.

Aalesund gjorde et par grep etter 60 minutter. Blant annet kom Jo Nymo Matland inn. Fire minutter etter at han entret banen, skaffet den tidligere Sarpsborg-spilleren et straffespark til AaFK. Det satte Leke James sikkert i mål.

AaFK øynet nok et lite håp om poeng i denne perioden og virket aggressive de neste minuttene. Men det viktige andremålet uteble - og i stedet tok Sarpsborg over premissene igjen.

Utover omgangen var gjestene langt nærmere å øke til 4-1 enn Aalesund var en redusering. Totalt sett endte det med en fullt fortjent Sarpsborg-seier.