Fredrik Midtsjø hadde startet hver eneste av de seks foregående seriekampene i årets sesong før søndagens hjemmemøte med Viking. Med en litt sliten lyske var stjørdalingen henvist til benken mens Gudmundur Thórarinsson og resten av lagkameratene herjet i en imponerende 4-0-seier.

— Jeg er ikke sliten, men har bare trøbbel med lysken. Jeg kunne nok spilt hvis jeg måtte, men jeg fikk beskjed om å hvile. Forhåpentligvis er jeg på laget til neste helg, sier Midtsjø til Adresseavisen.

Midtsjø-skryt til «rivalen»

Iført en kledelig blå dress spaserte han nok med blandede følelser gjennom mixed zone søndag kveld. Mest glad for at laget imponerte og fikk en luke til Molde og Odd på toppen, men sannsynligvis også trigget over at Gudi, i denne sammenhengen rivalen, imponerte med en fantastisk kamp - og scoring - da laget leverte årsbeste.

Gudmundur Thórarinsson jublet sin første RBK-scoring i eliteserien. Foto: Digitalsport

— Han gjør en meget god kamp syns jeg. Det er bra at han gjør en så solid innsats i debuten sin, sier Midtsjø diplomatisk.- Han involverer seg mye spillet, og bidrar godt både offensivt og defensivt. Han springer mye. Det var en kjempefin scoring, han har en bra fot. En god kamp av han i en solid seier, utdyper 22-åringen.

Indreløperen kunne spilt søndagens kamp, men i risiko for en strekk valgte Bruttern å spare Midtsjø, som motvillig ble sittende på benken ut kampen.

— Han når ut til et større område

— Selv vil jeg spille så mye som mulig, alt egentlig. Treneren bestemmer, så jeg får nesten høre på han og gjøre så godt jeg kan når jeg får sjansen, sier Midtsjø.

Nylig gikk Rosenborg inn i en fase av sesongen der det skal spilles to kamper ukentlig over en lang periode - til 28. mai mot Molde for å være pinlig nøyaktig - og dermed vil Kåre Ingebrigtsen tvinges til å rullere mye på flere posisjoner. Men hva er forskjellen på å bruke «Gudi» og Midtsjø?

— På grunn av venstrefoten blir det jo litt annerledes. Han når egentlig ut til et større område da. Det er mye av det samme defensivt og litt andre ting offensivt. Begge kjenner rollen sin og hva vi er ute etter og er veldig lojal mot oppgavene sine, mener Rosenborg-treneren.

— Alle skal være misfornøyd

— Gudi kom ikke inn for noen andre, han skal jo ikke være Midtsjø. Han løser rollen på en annen måte og det fungerte bra på venstresiden, slår Ingebrigtsen fast.

50-åringen er glad Midtsjø viser antydninger til at han vil spille fotballkamper.

— Alle skal være misfornøyd hvis de ikke spiller. Jeg skjønner det, jeg var også det i perioder da jeg ikke spilte da jeg var aktiv, sier Bruttern.

— Tenk på Johan (Lædre Bjørdal) da. Han har spilt veldig lite, men er en fantastisk midtstopper. Det er vanskelig når man har så mange gode fotballspillere, men det blir sånn i en klubb som Rosenborg og vi må ha mange spillere til det kampprogrammet som kommer, sier Ingebrigtsen.

- Skal brette opp ermene

Midtsjø mener han trigges av islendingens innsats søndag og lover å brette opp ermene på treningsfeltet til uka.

— Det skal være konkurranse, det er sunt. Da får man brette opp ermene og trøkke på på trening. Det er bra for Rosenborg at det er konkurranse, sier han.

- Hvordan er lysken nå?

— Lysken kjennes bra ut. Litt stiv, men ingenting mer enn det, sier Midtsjø.