DEBRECEN — ROSENBORG 2-3

DEBRECEN (adressa.no): Rosenborg hadde startet snuoperasjonen etter en relativt traurig førsteomgang i Debrecen, og Tobias Mikkelsen hadde utlignet ungarernes 1-0-ledelse tidlig i den andre omgangen.

Så var det Pål André Hellands tur til å ta tilbake rampelyset.

- Bli gjerne felt der

Mike Jensen ble felt på drøyt tjue meter – litt til høyre på banen – i det som kan kalles perfekt Helland-hold.

— Bli gjerne felt i de områdene der, for da skal det bli farlig. Jeg vet jeg er god på frispark derfra, sier Helland.

Han skrudde ballen over muren, og inn i nettmaskene bak Debrecen-målvakt Istvan Verpecz.

IKKE FØDT UNDER TVERRLIGGEREN: Debrecen-målvakt Istvan Verpecz. Foto: MORTEN ANTONSEN

— Det var såpass hardt og med dupp, så keeper måtte vært født under tverrliggeren skulle han reddet. Og det vet jeg han ikke er, sier høyrevingen muntert.Han vil ikke umiddelbart gå med på at det er hans vakreste frisparkmål.

— Jeg har hatt noen frisparkmål gjennom karrieren, men det er nok et av de viktigste, sier han.

Ga bort ballen

2-1 ble til 3-1 da Tobias Mikkelsen fullførte en kontring like før full tid, og selv om Adam Bodi reduserte for Debrecen på tampen betyr det et særdeles godt utgangspunkt for Rosenborg foran returoppgjøret på Lerkendal om en uke.

Målscorer Helland er meget fornøyd med seieren i Ungarn.

— De sjokket oss litt det første kvarteret, og gikk i strupen på oss. Vi klarte å ri det av, men hadde noen horrible ballmist, sier han.

Ett av dem endte med 1-0-scoringen til Debrecen, men Rosenborg kunne utlignet like etterpå da Tobias Mikkelsen først satte ballen i stolpen før Alexander Søderlund sendte returen i tverrliggeren.

- Ypperste klasse

— Vi burde scoret på den, men det er ikke noe å dvele ved. I pausen ble vi enige om at det var mulig å få med seg et godt resultat her, og den andre omgangen vår er av ypperste, ypperste klasse med tanke på at det var bortekamp i Europa, sier Helland.

Dermed kan Rosenborg troppe opp til kamp på Lerkendal neste helg – vel vitende om at Debrecen må opp og frem.

— Det passer oss bra, for det er ikke til å legge skjul på at vi er veldig gode til å kontre. Det skal bli en artig returkamp, sier frisparkhelten.