NORGE-IRLAND 3-1

Ada Hegerberg bidro med en tidlig scoring i hver omgang. Norge spilte ikke spesielt bra før pause, men i 2. omgang fløt spillet bedre. Da framsto laget med mer tålmodighet, og pasningsspillet satt bedre enn i de første 45 minuttene.

Alt i alt var det en godkjent kamp av Norge såpass tidlig i sesongen, men som mot Sverige ble Norges spill skjemmet av en del tekniske feil.

Øverst i saken kan du se høydepunkter fra kampen og intervju med tomålsscorer Ada Hegerberg (med tillatelse fra NFF).

— Jeg er fornøyd med kampen og med seieren. Vi viste bra moral, var solide bakover og hadde flere spennende angrep. Vi falt litt i slutten av første omgang, men kom fint tilbake etter pause, sa Pellerud til NTB.

Ada Hegerberg (med draktnummer 21) jubler sammen med lagvenninnene. Foto: Anders Hoven, Digitalsport

— Vi har gjort to gode kamper i VM-oppkjøringen. En del ble trøtte mot slutten i dag etter to kamper så tett etter hverandre, men vi byttet inn flere som gjorde godt fra seg. Jeg vil berømme Inger Ane Hole, som er urutinert i landslagssammenheng selv om hun har mange sesonger bak seg i Trondheims-Ørn. Hun var venstreback i første omgang, midtstopper i annen, og var god i begge posisjoner, sa han.- Og selvsagt var Ada Hegerberg veldig god.

God Hegerberg

Tomålsscorer Ada Hegerberg sto bak mye av det norske spillet i angrep, og Lyon-proffen brukte bare tre minutter før hun sendte ballen i mål.

Lene Mykjåland slo en god corner mot første stolpe der Norge hadde flere spillere, men måltyven Hegerberg beveget seg til bakre stolpe og kunne heade ballen i mer eller mindre åpent mål.

10 minutter senere kunne samme spiller ha lagt på til 2-0, men hun nådde akkurat ikke fram på innlegget til Kristine Minde.

Irlands utligning kom fire minutter før pause. Det ble hektisk i straffefeltet etter et innkast, og til slutt landet ballen hos Fiona O'Sullivan rundt straffemerket. Hun dundret den i mål.

2-1-målet kom i det 49. minutt da Hegerberg ekspederte innlegget fra Lene Mykjåland i mål. Like etterpå misbrukte Hegerberg en lignende mulighet.

Stjernetreff

Ni minutter før full tid kom 3-1-scoringen. Hegerberg var i nærkamp med Irlands keeper, som bokset ballen ut på banen igjen. Der fikk Gry Tofte Ims kjempetreff fra rundt 17-18 meter, og ballen gikk stolpe-inn helt oppe ved krysset. Det var en klassescoring. Lene Mykjåland gjorde forarbeide også til Norges tredje mål.

— Det var en herlig seier. Vi hadde lyst på rask revansj etter at 2-0 ble til 2-3 mot Sverige. Jeg fikk mange gode baller å jobbe med og burde vel egentlig scoret flere mål, sa Hegerberg.

— Vi er på rett vei nå, og det gjelder at alle gjør jobben i klubbene så vi kommer i best mulig form til VM.

Den irske forsvareren Megan Campbell ble kjørt til sykehus i Murcia etter å ha falt forkjært og skadet ryggen. Hun hadde store smerter og skulle undersøkes nærmere på sykehuset.

Norge – Irland 3-1 (1-1)

Mål: 1-0 Ada Stolsmo Hegerberg (3), 1-1 Fiona O'Sullivan (41), 2-1 Stolsmo Hegerberg (48), 3-1 Gry Tofte Ims (81).

Norge (4-2-3-1): Ingrid Hjelmseth (Cecilie Fiskerstrand fra 60.) – Inger Ane Hole, Nora Holstad Berge (Emilie Haavi fra 46.), Marita Skammelsrud Lund, Maren Mjelde – Lene Mykjåland (Melissa Bjånesøy fra 72.), Solveig Gulbrandsen (Andrine Stolsmo Hegerberg fra 83.) – Kristine Minde, Isabell Herlovsen (Gry Tofte Ims fra 46.), Synne Kinden Jensen (Ida Elise Enget fra 74.) – Ada Stolsmo Hegerberg.