– Det føles trist og veldig unødvendig å tape denne kampen. Vi hadde en klar ledelse og bud på flere mål, men vi hadde ikke fullt fokus i avslutningene. Det kostet oss seieren, sa landslagssjef Even Pellerud til NTB.

– Jeg er likevel fornøyd med en hel del. Vi må tenke på at det er tidlig i sesongen. Det var ujevn kvalitet hos begge lag og en del tekniske misser, men det blir slik så tidlig på året.

Isabell Herlovsen scoret to nesten identiske mål i første omgang. To ganger ble det slått et langt framspill over de svenske midtstopperne Nilla Fischer og Emma Berglund. Herlovsen nådde ballen i bakrom og lobbet over Carola Söberg begge ganger.

TAP: Isabell Herlovsen scoret Norges to mål. Her gratuleres hun av Kristine Minde. Foto: Digitalsport

Norge la seg lavt og tettet godt igjen, og Ingrid Hjelmseth var god de gangene svenskene kom til muligheter.Etter pause endret kampbildet seg helt. Plutselig var Norge rufsete bakover, og allerede før to minutter var spilt ble Kosovare Asllani spilt fri og scoret enkelt alene med Hjelmseth.

Før kvarteret var spilt av omgangen førte en forsvarsmiss av Norges lagkaptein Trine Rønning til at Asllani kunne slutte seg til Herlovsen som målscorer ved å slå ballen i åpent mål.

Proffene best

Kampen bar tydelig preg av at de fleste spillerne er i begynnelsen av sesongoppkjøringen. Hos svenskene dominerte utenlandsproffene Asllani (Paris Saint-Germain) og Lotta Schelin (Lyon).

Norges Lyon-stjerne Ada Hegerberg startet på benken, men hun kom inn halvtimen før slutt og brukte bare tre minutter på å skape en kjempesjanse for Herlovsen, som burde fullført sitt hattrick da hun ble servert foran mål. Skuddet hennes gikk over.

I stedet var det Schelin som framspilt av Asllani scoret vinnermålet i det 78. minutt. For Schelin var det landslagsmål nummer 74. – Det var veldig surt å tape denne kampen. Vi hadde et stolpeskudd som kunne gitt 3-1, og det var svakt av meg å brenne sjansen på 2-2, sa Herlovsen til NTB.

– Det er alltid gøy å score to mål i en landskamp, og det var to pene mål om jeg får si det selv. Vi gjorde en hel del bra, men det var litt for ujevnt. Schelin, Asllani og Nilla Fischer er i sesong i fransk og tysk serie, og det så vi.

Prestisje

Norge presset veldig for utligning i sluttminuttene, men svenskene kjempet hardt for en prestisjeseier i nabooppgjøret og greide å rense unna foran egen keeper slik at de norske ikke kom til mange store sjanser.

Solveig Gulbrandsen gjorde comeback etter enda en gang å ha mislyktes med å legge opp. Hun spilte hele kampen.

– Jeg var veldig trøtt mot slutten. Det kjentes i beina, men det var en nyttig kamp. Vi burde nok ha avgjort og vunnet, men slik er det, sa hun.

Norge får sjansen til å revansjere seg mot Irland torsdag. 7. juni spiller laget sin første kamp i VM-sluttspillet. Da er Thailand motstander i Ottawa. (©NTB)

Sverige – Norge 3-2 (0-2)

Mål: 0-1 Isabell Herlovsen (26), 0-2 Herlovsen (33), 1-2 Kosovare Asllani (47), 2-2 Asllani (59), 3-2 Lotta Schelin (78).

Dommer: Marta Frias, Spania.

Ingen kort.

Norge (4-3-3): Ingrid Hjelmseth – Marita Skammelsrud Lund, Inger Ane Hole, Trine Rønning (Ida Elise Enget fra 67.), Hedda Strand Gardsjord – Lene Mykjåland (Gry Tofte Ims fra 83.), Maren Mjelde (Ada Hegerberg fra 62.), Solveig Gulbrandsen – Emilie Haavi, Isabell Herlovsen, Kristine Minde.