– Njæ, jeg gjør vel egentlig ikke det, svarer Mushaga Bakenga på Rbnetts spørsmål om han husker det som skjedde i den første cuprunden i 2016. Da scoret nemlig den daværende MFK-spissen tre mål i 6-0-seieren over Kristiansund FK. Og etter litt betenkningstid kommer han på kampen hvor han scoret hat-trick.

– Ja, stemmer! Det gjorde jeg, ja. Det var egentlig ganske bra det. Jeg fikk endelig spille, og fikk vist at jeg virkelig var tilbake etter skade, sier Bakenga.

Kontaktet Ingebrigtsen

For det ble en tung tid i Molde for 24-åringen. Like etter at han kom til klubben før 2015-sesongen, røk han akillesen i en treningskamp og mistet mesteparten av sesongen. Han kjempet seg tilbake, men fikk lite spilletid under Ole Gunnar Solskjær våren denne sesongen.

Da valgte Bakenga å kontakte en gammel kjenning.

– Jeg kontaktet Kåre Ingebrigtsen for å sjekke om de var villige til å ta meg. Og han var positiv. Jeg måtte nesten sjekke om det var muligheter for at jeg kunne komme dit. Da det etter hvert passet, er jeg utrolig takknemlig for at det gikk i orden, sier Bakenga som forlot Molde til fordel for Rosenborg i sommer.

Fått en ny vår i høst

Der har han nytt stor tillit fra RBK-trener Ingebrigtsen, og Bakenga har stort sett vært fast på det solide RBK-laget som søndag vant «the double» for andre året på rad. I søndagens cupfinale på Ullevaal var han nok en gang med fra start, og Bakenga var nær scoring ved et par anledninger.

– De tre målene mot KFK i cupen var jo en av få oppturer for min del i Molde. Jeg hadde en veldig tung vår. Men nå i høst har det gått bedre. Jeg har fått spille, og jeg føler jeg har vært med å bidra, sier Bakenga.

– Hvorfor går det så mye bedre for deg nå, enn hva det gjorde i Molde?

– Kåre fortjener virkelig en stor takk. Det er hans fortjeneste at jeg gjør det så godt nå. Dette er ikke et stikk mot Ole Gunnar Solskjær eller noen i Molde, men jeg skylder Kåre en takk. Han har hatt tillit til meg, sier RBK-spissen.

Vinnerlag

På de ni seriekampene han fikk i høst, satte Bakenga inn sju fulltreffere. Det gjorde han til en av seriens mest målfarlige spillere etter sommeren.

– Jeg har kommet til et vinnerlag. Og det beste er at jeg føler at jeg er med å bidra til suksessen, for første gang på lang tid. Og det til tross for at jeg ikke er i form. Bare se på kampen i dag. Jeg spilte dårlig. Det ser alle. Men vi vinner likevel, sier Bakenga.

– Hva gjør Rosenborg til et så mye bedre lag enn Molde?

– Vi har vinnerkulturen i ryggraden. Vi er en gjeng med vinnere. Selv om vi ligger under, så greier vi å komme tilbake og vinner kamper. Jeg er stolt over å være en del av dette laget, sier Bakenga.

Han frykter ikke at MFK skal knappe innpå RBKs forsprang neste sesong.

– Vi bryr oss ikke om de andre lagene. Vi skal være laget de andre i eliteserien forholder seg til. Det er til oss man må strekke seg for å vinne gull, sier Bakenga.