Rune Skarsfjord sier han ikke lar seg påvirke av at fansen roper at han må slutte i Brann.

Brann— Hønefoss 0-0:

Brann- fansen ropte på trenerens avgang, men Rune Skarsfjord hevder han ikke lar seg affisere.

Sjelden har velBrannfremstått mer tannløse, forknytte og begredelige i går. En tenårings­jente kunne på vei til pause betro anstanden at hun aldri hadde sett en kjedeligere fotballkamp, og det var vanskelig å være uenig.

Hønefoss styrte alt, og man skal være rimelig partisk for ikke å ha medlidenhet med nedrykkstruede ringerikinger som i 90 minutter kjørte overBranni Bergen uten å få uttelling.

Det gikk en knapp time før de kom. Ropene. Først spredt, siden unisont:

«Skarsfjord må gå, Skarsfjord må gå».

Da stoBrann-treneren rolig utenfor innbytterbenken med armene i kors.

Siden kom det flere rop. Samme budskap, senere var det også rop om «skandale».

I møte med media etter kampen fremstoBrann-treneren helt rolig.

-  Hvordan opplever du disse ropene fra tribunen?

- Jeg blir mest frustrert på spillernes vegne, de skal tross alt slå pasningene. Det er naturlig at når supporterne har så pass høye forventninger og de blir skuffet, er mekanismene veldig enkle i Bergen.

Han rykket raskt ut og understreket at det i forrige sitat ikke bodde noen form for kritikk til bergenserne.

-  Ikke mange gladsaker

Stemningen påBrannStadion i går var klassisk. Det mest bemerkelsesverdige var vel antallet tilstedeværende. Det får vi aldri klarhet i,Brannhar lagt lokk på tallene, men det offisielle antallet var 9348. Det laveste siden september i 2003. Da hadde Mons Ivar Mjelde begynt sin velfinansierte snuoperasjon etter en vår som var horribel.

- Hvorfor var det så få folk, Skarsfjord?

-  Først og fremst fordi vi har skuffet utover høsten, at vi ligger i ingenmannsland. Så har det litt med samfunnsutviklingen for øvrig å gjøre. Det vi bør snakke om er prestasjonene tilBrannog det har selvfølgelig påvirket. Kanskje også omtalen avBranni lang tid. Det er ikke så mange gladsaker.

Han påpekte at det hadde vært dårlig stemning hele uken, før kampen:

-  Det har vært elendig stemning hele uken, masse negative skriverier hele veien og dårlig stemning på tribunen. Vi er vel medskyldig i det selv. Selv om vi hadde vunnet kampen ville min totalvurdering vært den samme: Jeg synes vi gjorde en veldig svak kamp.

-  Hvorfor?

- Det var det mange grunner til, jeg har stor sympati med spillerne. De har høye skuldrer, og dette er et lag som har vært gjennom mye motgang. De vil, men får det ikke til.

-  Hvordan skal dere snu det?

- Vi kan ikke gjøre annet enn å fremstå som et bedre lag og vinne kamper. De fleste kamper i eliteserien er jevne, dessverre altså, slik er det. Også for Rosenborg.

- Ikke en eneste pasning

Skarsfjord gjentok igjen at han ikke blir knekket av mishagsytringene fra tribunen:

- Lar du deg personlig påvirke av skrikene?

- Nei, som sagt, jeg skal ikke slå eneste pasning, så det gjør jeg ikke. Vi er et helt trenerteam her, det er ikke slik at vi gjør feil bytter fordi de skriker på meg. Verre for spillerne som opplever en slik stemning på hjemmebanen sin. Vi skal skylde på oss selv, det ansvaret må vi ta.

Så ble han spurt om han er rett mann for jobben. Svaret kom fort:

—  Det er din jobb å vurdere.

-  Det kan vel være at du også vurderer det?

- Jada. Og da ringer jeg deg først...

Roald Bruun-Hanssen svarte slik på spørsmål omBrannskal evaluere Skarsfjord på nytt etter sesongen:

- Vi kommer til å evaluere hele klubben.

Han står fast ved at det var rett å forlenge trenerens kontrakt.

- Vi tror fortsatt arbeidet som gjøres er det beste for klubben.

Brannsdaglige leder svarer slik når han konfronteres med atBrannunder Skarsfjord har hatt en negativ resultatutvikling helt siden 2011. - Vi har hatt en dårlig høst.