TRONDHEIM (adressa.no): — Det er viktig å påpeke at dette ikke handler om supercupfinalen i august. Det blir en festdag med rolige supportere. Men vi har prøvd å få til trening opp mot fotballkamper en stund, og nå hadde vi en mulighet, sier politioverbetjent Håkon Jørgensen.

Og fortsetter:

— Fotballvold i Norge er ikke utbredt, i hvert fall ikke i lille Trondheim. Man har slitt mer med det i Sverige. Men det kommer mange ulike klubber til Lerkendal, det er ny e-cupkvalifisering i sommer og mannskapene våre ønsker å trene og være forberedte.

Legia Warszawa i 2012

Jørgensen, som i miljøet er kjent som «RBK-politiet», var ikke selv til stede under tirsdagens øvelse.

Men forteller om trening hvor politi gikk inn på tribunen med hunder og tok ut markører – under øvelsen også politifolk.

Her står politiet klare for øvelse på Lerkendal tirsdag. Foto: Martin Andersen

Jørgensen har jobbet rundt RBK-kamper både på Lerkendal og rundt om i Europa siden 1990-tallet, og sier dette aldri har vært noe stort problem når RBK har spilt i e-cup.— Nei. Vi hadde kampen mot Legia Warszawa i 2012, hvor det var mye bluss og det ble satt fyr på noen stoler på tribunen. Men ellers oppførte supporterne seg greit i den kampen, også, sier han.

Har nytteverdi

Politiet anser også øvelsen på Lerkendal som nyttig også med tanke på andre scenarier med gjengslåssing. Både fotballrelatert i sentrum, og også under mer ordinære politivakter.

-Det er ikke bare opp mot det som skjer på Lerkendal. Grupperinger kan gå løs på hverandre ellers i bybildet, også. Det kan også være nattevakter i Nordre gate i helgene også, dette. Nå hadde vi muligheten til å gjøre en slik øvelse. Det er årsaken til tidspunktet, sier Jørgensen.