— Det er sensasjonelt at en norsk 15-åring slår en serber som er ranket som 553 i verden. Det høres kanskje ikke så fantastisk ut, men det er faktisk det når en uranket spiller slår en som har såpass bra WTA-ranking, sier turneringsdirektør Anders Borg i Northers Vision, som sammen med Norges Tennisforbund står får proffturneringen i Oslo Tennisanlegg.

Det var Nina Stojanovic som fikk smake norsk vilje og tæl da Marlene vant 6-7, 7-6, 6-1. Aldri har en norsk jente slått en så høyt ranket spiller.

For dem som liker å se norsk jenter høyt opp i internasjonale turneringer er Hasle stedet også torsdag. Da vil en norsk jente garantert gå til semifinalen. Merlene Helgø skal nemlig møte vinneren av Norges-oppgjøret mellom Emma Flood (22) og Astrid Brune Olsen (15).

— Hvis Malene møter Astrid, så vinner hun. Blir det Marlene-Emma i kvartfinalen, så vinner Emma, spår Borg. Emma Flood er årets norgesmester.

Nødvendig å arrangere i Norge

Borg påpeker nødvendigheten av at Norge påtar seg slike arrangementer som i disse to ukene på Hasle.

— Det gir oss muligheten til å gi wild card til norske jenter som ellers ikke ville vært kvalifisert. Dessuten får de større mulighet til å hevde seg når de spiller på hjemmebane. Hjemmebane er like stor fordel i tennis som i fotball, mener Borg.

- Hvor langt kan Malene Helgø nå?

— Jeg så Caroline Wozniacki som 15-åring, og jeg ser noe av det samme hos Marlene. Men for å komme like langt som den danske jenta må Marlene ha driven, den rette styrken i toppetasjen og et støtteapparat rundt seg, sier Borg, som håper publikum innfinner seg klokken 16.00 torsdag.

— Vi har lagt de «norske» matchene til centre courten til gunstige tider for at det skal passe for folk. Å se tennis live er noe helt annet enn å se det på TV, reklamerer Borg.