Helt siden mai har Yann-Erik de Lanlay slitt med en hamstringsskade. Ifølge Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var det derfor han ikke ble byttet inn mot Debrecen.

— Han er i fremgang, men vi må være forsiktige, sier Bruttern.

Slår opp skaden

De Lanlay, som kom fra Viking tidligere i sommer, måtte byttes ut allerede i første kamp i den sorte og hvite trøya. Han vet ikke hvor lang tid det tar før han er skadefri.

— Det napper i låret, og føles litt som en strekk, uten at det er det. Det gror fort, men sjansen for at jeg slår opp skaden hver gang jeg spiller kamp er stor, forteller De Lanlay til Adresseavisen etter lørdagens trening.

På grunn av Europaligaen må Rosenborg gjennom et tøft program hver uke, men kamper både torsdag og søndag. Det tåler ikke 23-åringen.

— Jeg trenger fem dager mellom hver kamp. Jeg må være smart og øke belastningen gradvis, sier han, men innrømmer at han burde ta det helt med ro:

— Det optimale hadde vært ikke å spille, men ta det helt med ro til jeg blir bra. Men det er ikke aktuelt.

Vil spille fra start

De Lanlay kom til RBK med et ønske om å spille seg rett inn i startrekka.

Så langt har han bare spilt én kamp fra start. Det har han tenkt å gjøre noe med, når han bare blir kvitt skadeproblemene.

— Jeg har kjempelyst til å spille hver kamp, fra start og hele kampen. Det gjør vondt å stå over treninger og sitte på benken.

Under Rosenborgs siste trening før søndagens oppgjør mot Lillestrøm, var han tilbake på banen og så ikke ut til å kjenne noe til hamstringsskaden.

— Jeg klarer ikke å holde igjen. Det er viktig for meg å vise meg frem. Jeg vil være med å bidra, sier han, men er sikker på seier også uten seg selv på laget:

— Det er ingen tvil om at vi tar tre poeng. Det er det som er så kult med å spille på Rosenborg. Vi er aldri fornøyd hvis vi ikke vinner.