New York Rangers er klare for Stanley Cup-finale for første gang på 20 år. Det er et scenario Ranger-trener Alain Vigneault ikke ville trodd på i starten av sin første sesong som trener i New York.

— Hadde noen sagt i oktober at vi skulle spille Stanley Cup-finale, hadde jeg antagelig spurt: Hva har du røkt?, fortalte treneren på pressekonferansen etter nattens kamp mot Montreal Canadiens. Rangers og Vignealut fikk en tung start på sesongen med to seiere og seks tap på sesongens første åtte kamper. Da var Stanley Cup-finalen en fjern drøm. Nå er det realitet.

- Spilte perfekt defensivt

Etter en skuffende kamp fem for Rangers sin del, slo de sterkt tilbake og leverte, ifølge, Vigneault sin «beste kamp i sluttspillet» i Madison Square Garden i natt. Og Mats Zuccarello & Co fikk også skryt av Candiens-trener Michelle Therrien etter kampen.— Rangers spilte en perfekt defensiv kamp. Det defensive spillet vil alltid ha en fordel mot det offensive spillet. Det var det som skjedde i kveld, sa Therrien etter kampen.

Rangers tillot bare 18 skudd på mål i løpet av kampen, og bakerst sto keeperstjernen Henrik Lundqvist en fantastisk kamp.

- Aldri vært mer bestemt

— Jeg tror aldri jeg har vært mer bestemt på å vinne en hockeykamp, sa «King Henrik» til New York Post etter kampen, der han reddet 18 av 18 skudd.

Hans beste redning kom med litt under fem minutter igjen av den andre perioden. En pasning inn foran mål fra Canadiens-spiller Thomas Vanek gikk via en Rangers-back og endret retning mot nærmeste stolpe. Lundqvist var på vei mot det andre hjørnet, men slapp spaken og fikk på akrobatisk vis opp spakhansken og slått vekk pucken.

— Det er den tregeste pucken jeg noensinne har sett, sa Rangers-back Marc Staal om redningen.

— Det var et viktig øyeblikk for oss. Han reddet der, vi scoret tre minutter senere og vi vant.

Dermed kunne Rangers juble for seier og en plass i Stanley Cup-finalen. Symbolsk nok på ettårsjubileet til sparkingen av lagets forrige trener, John Tortorella.