Et titall menn i Brann-tøy løper på rekke i fotballhallen. For en uinvidd er det bare hoiingen og dirigeringen som gjør det mulig å gjette at mannen i midten er trener, ikke en av spillerne.

Manuel Torres — bare Manu til vanlig. 27 år. Født på Mallorca. Utviklet i Barcelona og Ulsteinvik. Nå i Bergen som Brann-trenerteamets nye mann. Foruten spansken snakker han god engelsk, bedre og bedre norsk.

Løpende på rekke med Brann-laget, virker han å være den største atleten av dem alle. Torres er i kjempeform.

— Skal du være en god fysisk trener, må du være i god form selv. Sånn tenker jeg. Det handler ikke om å være en kroppsbygger, men jeg må kunne henge med spillerne for å hjelpe dem. Når de er ferdige å trene, går jeg for å trene meg selv. Jeg prøver å gjøre det hver dag, sier Torres.

Håndplukket av Nilsen

Lars Arne Nilsen, Branns hovedtrener, er opptatt av dette. For ham har det en verdi at Torres er et fysisk forbilde, at han er ung, ambisiøs og - som begge sier - en som tenker fotball hver våkne time i døgnet.

— Folk spør om Manu skal høre til trenerteamet eller det medisinske apparatet. Svaret er at han skal være midt i mellom. Et bindeledd, sier Nilsen, som håndplukket Torres til jobben.

Treneren spøker med at spillerne ikke bør ha lyst å bli for godt kjent med Torres. For det vil bety at de har et problem. En plagsom skade eller en skral fysikk. Hvis en spiller leverer elendig på denne ukens kondisjonstest? Da får han med Torres å gjøre.

På jobb for Barcelona

En av den nye Brann-mannens nære venner er sjefen for Barcelonas fysiske trening, Rafael Pol. Torres snakker med ham ofte, henter kunnskap og inspirasjon fra gigantklubben. Humoristisk sagt: Ruben Kristiansens hverdag kan bli bittelitt likere Lionel Messis hverdag, nå som Torres er i byn.

Etter oppveksten på Mallorca dro da også Torres til Barcelona.

— Jeg jobbet for FC Barcelona på noen sommerleirer for ungdommer. Jeg reiste rundt på oppdrag for dem, så jeg kan i hvert fall si at jeg har vært i systemet der!

Kjente ikke Norge da han kom

Til Norge kom Torres som utvekslingsstudent. Til Volda, uten å vite mer enn det aller nødvendigste. Hvorfor han ville hit? Torres så det som en god mulighet å utvikle sin skrale engelsk.

— Så visste jeg at været var tøft, så jeg ville bli tvunget til å sitte inne for å jobbe med skoleoppgavene mine.

Torres har mastergrad i fysisk trening og bachelorgrad i sportsvitenskap. Men det spesielle med utdannelsen hans er hvor fotballspesifikk den har vært. Av en fireårsgrad gikk to av årene med til å lære om fysisk trening for fotball. Bare fotball. Han kunne ikke gjort noe slikt her til lands.

— Hadde jeg begynt å jobbe med basket... Vel, jeg måtte ha tilpasset meg. Det er fysisk trening innen fotballen jeg er spesialist på, det er feltet mitt.

Torres har samarbeidet med Lars Arne Nilsen tidligere. Utvekslingsstudenten prøvde seg raskt i Volda FK. Treneren der kjente Nilsen, og ga raskt sine anbefalinger om Torres. Det ble lønsj med den daværende Hødd-sjefen, siden en avtale. Nilsen gikk etter hvert, men Torres ble igjen, og var fysisk trener i Hødd ut fjorårets sesong.

- Tenker fotball hele døgnet

Det han har hørt om Branns posisjon i området, minner ham om Mallorca, der fotball er stort og viktig. Torres smeller en knyttneve i håndflaten når han snakker om sin lidenskap for sporten.

— Jeg kommer fra en kultur der det er vanlig å jobbe under press og med ambisjoner. Vår jobb her er å løfte Brann mot å bli det beste laget i landet. Da jeg vokste opp var fotball det viktigste, og sånn tror jeg det er her. I Bergen elsker de fotball.

Derfor tror han dette er et miljø å trives i. For en som brenner for å utvikle seg selv, er Brann en deilig utfordring.

Han var lovende nok som spiller, trente med A-laget til Mallorca som tenåring. Der forsto han at det aller øverste nivået var utenfor rekkevidde for ham. Trenerambisjoner har han også hatt, men utdannelsen han fikk, og sjansen i Hødd, har ført Torres dit han vil i livet. Han ser seg som fysisk fotballtrener også om 10-15 år.

— Fotballen er lidenskapen min. Jeg har ikke kone. For meg er det fotball 24 timer i døgnet.

Torres spøker med at han vil bo på Brann Stadion.

— Hittil er det perfekt her. Spillerne virker perfekte. Trenerteamet. Sportssjefen. Det er så mye kompetanse. Jeg føler en positiv tilhørighet allerede.

Han snakker fort, fekter med armene, øser ut om episoder og erfaringer i livet. Er du klar for en siste morsom fakta? Han var aldersbestemt landslagsutøver i judo. Kanskje Brann-spillerne bør passe seg?