Rune Robertsen, sportsredaktør hos iTromsø.

Det er ingen overraskelse at Sigurdarson blir en av Gutan. I over en uke har TILs sportslige ledelse forhandlet med Sigurdarsons klubb Fjölnir. Han var på prøvespill i byen for en snau måned siden, og avsluttet med å spille treningskampen mot Finnsnes 22. januar.Der gjorde han det bra nok til at TIL ønsket å se han videre, og for en drøy uke siden la de inn det første budet på islendingen, med mål om å få han til klubben.

I mellomtiden har TIL også hentet inn Morten Gamst Pedersen. Hans erfaring og treningskultur kommer til å bli uvurderlig for Gutan utover i sesongen. Gamst kan spille både venstre kant – som Sigurdarson, og sentral midtbane i det som er tiltenkt å være et 4-4-2-system hos TIL i 2016.

Blir ikke benket

Når TIL nå har hentet inn både Sigurdarson og Gamst, er ikke det for at de skal sitte på benken. Jeg sier ikke at de kommer til å spille hver eneste kamp fra start, men når TIL velger å hente slike typer spillere er det for at de skal gå inn og forsterke laget fra dag en.

Nye spillere prioriteres også oftere når de kommer til en ny klubb. Trenere ønsker å vise at de ikke tok feil da spilleren ble hentet, og derfor er det lett å gi de nye ansiktene flere muligheter enn de ville fått ellers.

Jeg anser det som lite sannsynlig at Gamst og Sigurdarson blir benket i starten av sesongen.

Med det i minnet er det lett å se at Sigurdarsons ankomst gjør at Gamst oftere kommer til å foretrekkes i en sentral midtbanerolle, der han kan strø krempasninger til lagkameratene fram i banen.

Christian Landu-Landu – som ble årets TIL-spiller forrige sesong ligger fremst i løypa til den andre sentrale midtbaneplassen. Han har kvaliteter som utfyller Gamst. Sterk forflytningsevne og tøff i duellene. En kapasitet som holder igjen når Gamst får litt frie tøyler framover i banen.

Signerte ny kontrakt

Dermed står vi igjen med høyrekanten. Og det er her Bård Flovik kommer til å få det største hodebryet. Både Mikael Norø Ingebrigtsen og Magnus Andersen er sterke kandidater her. I vinter har Ingebrigtsen overbevist i flere treningskamper.

Men enda viktigere, da det gjaldt som mest i flere kamper i 2015 var det Ingebrigtsen som sto fram med enten mål eller målgivende. Hvem kan glemme 2-1-målet mot Glimt i kampen der TIL berget plassen?

Ingebrigtsen signerte ny kontrakt med TIL fram til sommeren 2018 i fjor, og klubben har sagt at de sterkt ønsker å satse på han og flere av de andre unggutta. Når man sier at en spiller skal satses på kan det tolkes på mange måter.

Det viktigste parameteret blir dog til syvende og sist spilletid. Og skal Ingebrigtsen utvikle seg må han få muligheten til å spille – og feile – i kamper.

Magnus Andersen er en spiller med hjertet utenpå drakten, og har gjennom mange år vært en drivkraft i laget.

Senest i 2015, der han hadde en variabel sesong, scoret han sju mål i eliteserien. Andersen har ikke den x-faktoren som Ingebrigtsen besitter, men derimot en vanvittig løpsstyrke og nese for mål.

Mye kan endre seg

Finnmarkingen ble i fjor også prøvd mer sentralt i banen, og kan ha sin framtid der, men vurderes fortsatt også i aller høyeste grad som høyrekant.

Mye kan endre seg på kort tid i fotball, og terrenget kan se helt annerledes ut når nesten halvparten av serien er ferdigspilt om bare tre og en halv måned.

Like fullt ser det per i dag ut som Magnus Andersen er ute av laget. Er det en realitet også når serien starter om en måned i Molde vil det være oppsiktsvekkende.

Hvordan Bård Flovik, og trenerapparatet rundt han håndterer denne situasjonen, blir svært spennende å følge.