FEIRET PÅ SIN MÅTE: Vikarierende Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen viste hvor glad han var for tre poeng. Foto: Junge, Heiko

FORNEBU: — Ord er overflødig, sa en rørt vikartrener i Hønefoss til Aftenposten.no etter den historiske triumfen - HBKs første eliteserieseier og -poeng.

Etter at Ole Bjørn Sundgot fikk sparken på søndag har Tom Gulbransen hatt treneransvaret. Den tidligere Lillestrøm- og HBK-spilleren har sittet i klubbens sportslige utvalg, og vikarierer nå som hovedtrener. I de dagene han har hatt ansvaret, har han jobbet intenst med å få gleden tilbake hos spillerne. Ingen lett oppgave etter 2-18 i målforskjell og seks strake tap.

- Jeg føler at jeg har jobbet med glede og humør. Innsatsen har vært der hele tiden. Vi har jobbet med tro, tro, og det å tørre , forteller han.

(Artikkelen fortsetter)

NY TRENER: Fungerende Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen jubler for full pott på første forsøk (Foto: Scanpix).

Angan avgjorde

Med ti HBK-spillere på banen turde Davy Claude Angan i siste ordinære spilleminutt. 22-åringen parkerte forsvaret til Stabæk og midtstopper Kristian Flittie Onstad. Fra skrått hold mot Jon Knudsen trengte han to forsøk, men det endte med scoring.

Hønefoss-benken og -fansen gikk amok. Angan rev av seg trøya i glede, og tok imot det gule kortet med et smil.

— Jeg skjønte det nesten ikke da Angan scoret. Jeg var så i ørska. Det eneste jeg var forbannet på Angan over var at han ikke kom bort til meg etter han scoret. For det hadde vi avtalt , smiler Gulbransen.

Ivorianske Angan, som kun snakker fransk, har slitt med å finne seg helt til rette i Hønefoss.

— Det er Angan i et nøtteskall (å score sånn). Hadde jeg kunnet prate fransk skulle jeg sagt til ham hvor stolt jeg er, sier Hønefoss-kaptein Frode Lafton etter kampen.

Angan lot fotballen gjøre snakket, og fikset Hønefoss' første eliteserieseier gjennom tidene.

Se høydepunktene fra Stabæk - Hønefoss:

Stabæk — Hønefoss: Høydepunkter

Stabæk-press fra start

Hønefoss-keeper Steve Clark ruste ut på et innlegg fra Morten Skjønsberg. Amerikaneren feilberegnet, og Stabæks Pálmi Pálmason vant i luften. Stussen gikk over alle og mot mål, men traff lengste stolpe.

Men mot et Hønefoss-lag, som gikk til kampen med målstatistikken 2-18, skulle det komme flere muligheter – av den store sorten.

En nydelig ball fra Daniel Nannskog gjorde Espen Hoff fri ved dødlinjen i feltet. Med Clark på vei mot seg slo han en like god ball ut til Henning Hauger, som med keeperen ute av bildet kun skulle bredside ballen i mål. Sette bredsiden til gjorde han, men bokstavelig talt på streken sto Christian Traoré, og midtstopperen HBK fra baklengs nummer 19. ## Jaktet nummer 100

20 minutter var gått, og Stabæk slet igjen med å score. På motsatt side hadde gjestene sine muligheter, uten at det resulterte i det helt store.

Samspillet mellom Hoff og Nannskog fortsatte å fungere. Denne gangen sendte førstnevnte en flott stikker til svensken, som karakteristisk sendte den mot lengste hjørne på første touch. Clark nådde ikke flere, men ballen trillet noen centimeter utenfor stolpen. Det ville seg ikke for bæringene og Nannskog, som jaktet sitt mål nummer 100 for klubben.

SJOKKTAP: Daniel Nannskog viser hva han synes om tapet mot tabelljumbo Hønefoss (Foto: Scanpix).

Lagene gikk målløse til pause etter en omgang preget av skader. Etter 34 minutter måtte Christopher Leo Olsen ut, mens snaue ti minutter senere måtte Stabæk se sin kreative midtbanemann, Pontus Farnerud, gi seg. Heller ikke HBK-keeper Clark ble å se i annen omgang. Amerikaneren slet med låret mot slutten av første halvdel.

Nesten for Pálmason

Stabæk-sjansene fortsatte å komme etter hvilen, men målene lot vente på seg. I det 48. minutt raget igjen Pálmason høyest, denne gang på en corner. Headingen var god, men Kristjan Örn Sigurdsson sto ved stolpen, og reddet på strek. Det ville seg ikke for hjemmelaget.

Pálmason hadde vært fryktelig nær to ganger, og islendingen var innbitt på å score. I 54. minutt banket han til på et frispark fra 20 meter. Ballen fløy mot krysset, men innbytterkeeper Thomas Solvoll var allerede varm i trøyen, og bokset ballen over tverrliggeren. Herlig redning av Solvoll, som tydeligvis hadde tenkt til å revansje sin forrige kamp i HBK-buret. Da tapte de 6-0 mot Lillestrøm.

For da Nannskog tok imot en fin heading fra Mikkel Diskerud i feltet, var keeperen med på notene og avverget en gigantsjanse for den målfarlige svensken.

— Solvoll reddet mye. Det var som at Gud hadde tatt kroppen hans , oppsummerer Nannskog det ”beskjedent”.

Sjansene var der for Stabæk, men ikke scoringen. Etter 73 minutter kastet Jan Jönsson sitt siste kort med leiesoldat Bernt Hulsker. Venstreback Bjarni Olafur Eiriksson gikk av – det skulle ikke spares på offensive krefter.

HBK med ti mann

I 82. minutt fikk ineffektive Stabæk estisk hjelp. Aleksandr Dimitrijev gikk unødvendig hardt inn i en takling på Espen Hoff. Esterens andre gule for kampen, og dermed fikk vertene sjansen elleve mot ti de siste minuttene.

Se situasjonen som sender Dmitrijev i dusjen:

Her blir Dmitrijev sendt i dusjen Det hjalp dem lite, og med Angans dramatisk scoring i sluttminuttene endte det 0-1 i Telenor Arena.

I lykkeruset som svevde blant enkelte etter kampen fikk HBK-kaptein Frode Lafton likevel realitetene på plass.

— Denne seiren betyr ingenting dersom vi ikke leverer på søndag.