FORNEBU: I 90. minutt sendte Davy Claude Angan Hønefoss til himmels – eller i alle fall til taket i Telenor Arena.

Men at det på det tidspunktet fortsatt sto 0-0 skyldes først og fremst én mann: Thomas Solvoll.

— Som Gud

Hønefoss-keeperen, som ble benket etter 6-0-marerittet mot Lillestrøm i tredje serierunde, kom inn for en skadet Steve Clark i pausen. Det hører med til historien at også den amerikanske keeperen hadde gjort sakene sine godt, men så ble han ikke satt under det samme voldsomme presset som Solvoll skulle bli.

- Solvoll reddet mye. Det var som at Gud hadde tatt kroppen hans , sa Nannskog fortvilet.

Den svenske storscoreren tenkte spesielt på én egen situasjon, hvor han mottok en herlig heading fra Mikkel Diskerud. Fra rundt syv meters hold skulle Nannskog bare bredside ballen i lengste hjørne, men et tigersprang fra HBK-keeperen hindret scoring.

Han var høyt og lavt, og ødela nok også nattesøvnen for islandske Pálmi Rafn Pálmason, som dundret ballen mot krysset på et frispark fra 20 meter, bare for å se en keeperarm bokse ballen til corner.

- Jeg la vel inn en god søknad for å spille neste kamp , gliste Solvoll som den mest populære mannen i mixed zone.

Se høydepunktene fra Stabæk - Hønefoss:

Stabæk — Hønefoss: Høydepunkter Han la ikke skjul på at revansjen smakte godt. Etter å ha blitt benket etter 6-0-tapet i Lillestrøm. Han hadde spilt de tre første kampene, og kunne umulig føle seg som noe annet enn syndebukk da han ikke fikk starte de neste kampene. Men da Clark måtte gi seg i pausen, var 29-åringen mer enn klar for å vise hva han egentlig er god for.

— Det var tungt å bli tatt ut etter 6-0 mot LSK. Så det er så klart deilig med revansj i dag, sa Solvoll, som jevnlig tok imot gratulasjoner.

Det ble stadig snakket om spillerbørs, og keeperen selv mente noe inhabilt at han fortjente en tier. Nesten like inhabile HBK-kaptein Frode Lafton, mente det samme.

Midlertidig hovedtrener Tom Guldrandsen forsikret at han var særs fornøyd med begge keeperne, men måtte innrømme at det blir vanskelig å sette Solvoll ut av laget nå.

Så vil tiden vise hvor lenge vikartreneren er mannen som tar slike avgjørelser i klubben.