— Vi har en god følelse, for hele det afrikanske kontinentet støtter oss, og selvsagt hele Ghana. Vi opplever det ikke som noe press, for vi vet hvordan vi skal psyke oss opp til kampen, sa stjernespiss Asamoah Gyan torsdag.

– Vi er bare det tredje afrikanske land som er i VM-kvartfinale, og vi kan bli det første som går til semifinale. Folk trodde ikke på oss, men nå har de respekt, sa han.

Alt om VM får du her:

Fotballkultur

Uruguays landslagssjef Oscar Tabárez hyllet sitt eget lands fotballkultur før kveldens oppgjør mot Ghana.

– Vi er et lite land, og det er lenge siden vi har vunnet noe, men vi har aldri manglet fotballhistorie. Vi har en stor fotballkultur, kanskje større enn de fleste land, sa han.

(saken fortsetter)

URUGUAYS SJEF: Oscar Tabárez feirer seieren i åttedelsfinalen mot Sør-Korea.

Fire millioner innbyggere

Uruguay, med om lag fire millioner innbyggere, er det klart minste landet som har vunnet VM-gull. Det skjedde i 1930 og 1950, og det er altså 60 år siden forrige gang. I år har Tabárez tatt laget til kvartfinale for første gang på 40 år, og det har hensatt landet i jubelrus.

– Se hva våre seirer i VM har gjort med folk der hjemme. Jeg håper de får mer å feire fredag. Vi snakker om en kultur og identitet som videreføres fra en generasjon til neste, sa landslagstreneren.

FØLG KAMPEN DIREKTE HER KL.20.30: Uruguay — Ghana

Vinneren av kveldens kvartfinale møter Nederland i semifinalen.