Det er klubbdirektør Henrik Hoffs klare melding.

AaFK-trener Jan Jönsson var irritert over at Hamed-Allah ikke møtte til trening mandag. Og han hadde ikke gitt beskjed hverken til trenerapparatet eller noen av medisinmennene.

Men dagen derpå ønsket klubbdirektør Henrik Hoff å helle olje på vannet.

– Hamed-Allah fikk seg en smell i kampen søndag, og kjente også på en liten lyskeskade mandag formiddag. Han dukket opp rundt klokka 14 mandag, og fikk seg en prat med vår fysioterapeut Inge Liavaag. Og tidlig tirsdag var han også innom her sammen med Bjørn Erik Melland, selv om spillerne egentlig hadde fri tirsdagen, opplyser Hoff.

Kulturforskjeller

Som imidlertid ikke legger skjul på en del kulturforskjeller mellom de norske og nordiske spillerne kontra en del av utlendingene.

– Michael Barrantes brukte en del tid før han skjønte hvordan vi ønsket å ha det her, og det samme gjelder i enda større grad våre to marokkanere (Hamed-Allah og Zedoune). Klokka to er ikke nøyaktig klokka to for alle våre spillere, for å si det slik . . .

— Hamed-Allah burde selvsagt ha vært her sammen med de andre mandag morgen, og jeg skal ikke prøve å bagatellisere fraværet hans. Vi har en utfordring i forhold til en del av våre utenlandske spillere, og det jobber vi med kontinuerlig, fastslår Hoff.

– Men Hamed-Allah spiller mot Viking fredag?

– Dersom han er skadefri og treneren mener han er god nok, så spiller han. Men vi skal uansett ha oss en skikkelig prat med ham raskest mulig. Problemet er at vår faste tolk Mohammed Belmaachi er i Marokko akkurat nå, vi må vente til han returnerer, sier Hoff.

Nettopp det med språkbarrieren er et problem for AaFK og de utenlandske spillerne. Hamed-Allah startet på et engelsk-kurs, men han skal ha tatt seg en pause i studiene nå. Mens hans landsmann Houcine Zaidoune knapt kan annet enn arabisk. Og da kan man slite, både på og utenfor banen i et helt fremmed land.