RANHEIM — STRØMMEN 2-4:

RANHEIM (adressa.no): Utgangspunktet foran siste serierunde var såre enkel for Ranheim: Kun seier var godt nok for å i det hele tatt ha en sjanse til å klare én av fire kvalifiseringsplasser som gir en ekstra sjanse til å kvalifisere seg til eliteserien.

Ranheim tapte hjemme mot Strømmen og må innfinne seg med at det blir minst ett år til i 1. divisjon. Foto: Glen Musk

Før siste serierunde lå Ranheim på 7.plass, den første plassen utenfor play off. Med to poeng opp til trioen Fredrikstad, Kristiansund og Bærum fra 4. til 6.plass, måtte Ranheim håpe på hjelp i tillegg til seier for å klare sesongmålet om å bli blant de seks beste i 1. divisjon.

Ranheim tok tak

Selv om hjemmelaget forsøkte å ta tak fra start, var det en noe avventende åpning på Ranheim. Et Strømmen-lag som ikke hadde mer enn æren å spille for, gjorde det vanskelig for Ranheim, som slet med å omgjøre gode tendenser i sjanser og mål.

Men det var Ranheim som skapte den første sjansen da Gjermund Åsen ble spilt fri. 23-åringen fikk ballen på halvspretten, men fra relativt skrått hold hamret han ballen over mål. Og det på et tidspunkt da alle playoff-rivalene var i trøbbel i sine kamper.

Nesten alt gikk Ranheims vei

For etter en halv time lå Fredrikstad under 0-1 hjemme mot seriemester Sandefjord, Kristiansund var to mål bak Tromsdalen i nord, mens Bærum lå under 0-1 for Mjøndalen. Med dette ville ikke et Ranheim-mål kun gi en kvalifiseringsplass på «live-tabellen», men de ville også hoppet opp på 4. plass.

Og hoppe, det gjorde nesten samtlige på Ranheim-benken da Kristoffer Løkberg brant en god mulighet på hjørnespark. Men da alle andre resultater gikk Ranheims vei på det tidspunktet, bikket marginene feil retning i egen kamp.

Mål ut av intet

For Strømmens første ordentlig farlighet endte i nettet bak Even Barli. Et innlegg fra venstresiden fant luggen til Daniel Moen Hansen, som fluktet ballen videre mot målet. Ballen fikk en fin bue, og Barli fikk ikke annet enn fingertuppene på ballen, før den gikk i mål via stolpen.

Da ble det helt stille i idrettsparken på Ranheim – og hjemmelaget virket stresset resten av omgangen. Dermed sto det 0-1 til pause.

Full fyr etter pause

Men det var et helt annet Ranheim-lag som kom ut av garderoben etter pause. Allerede fem minutter før avspark sto laget klart ute på banen – og viste tidlig intensjoner da dommeren blåste i gang 2. omgang. Etter kun ett minutt fikk Mads Reginiussen en brukbar skuddmulighet, men for fjerde gang i kampen endte ballen over Strømmen-målet fra en god posisjon.Da var det en helt annen oppskrift Gjermund Åsen brukte to minutter senere da han etter en nydelig stikker fra Jo Sondre Aas, hamret ballen ned i hjørnet.

Da tok det av i idrettsparken, for med et mål til ville Ranheim ikke være i føringen i kampen – men også i førersete om en av kvalifiseringsplassene. Og det så ut som angrepsviljen fortsatte, men det hjelper fint lite om man glemmer å forsvare seg.

For nesten rett fra avspark satte Strømmen i gang et angrep som skulle sørge for ny borteledelse. Et Ranheim-lag i angrepsmodus ble derfor passive tilskuere til at Mahmoud El Haj satte inn 1-2 under minuttet etter Gjermund Åsens utligning.

Og det skulle bli verre.

Ranheim-dödaren slo til igjen

For selv om Ranheim hadde to brukbare muligheter i minuttene som fulgte, scoret bortelaget sitt tredje mål på sin tredje sjanse. Etter en nydelig kontring kom Madiou Konate alene med Even Barli. Der Ranheim-spillerne ble for hete på grøten, var Strømmen-spissen kald. Og dermed sto det 1-3 på Ranheim, samtidig som Adresseavisens sjansetelling viste 6-3 i favør av hjemmelaget.

I 2010 sørget Konate for begge scoringene da Hønefoss senket 1.divisjonsdebutante Ranheim i deres første kvalikk. 1-3-målet søndag sørget for at Ranheim fikk en lang stige å klarte for å klare kvalifisering i sin femte sesong på nivå to i Norge.

«Årets redning»

Ranheim hadde ikke noe valg, og pushet alle mann i angrep i jakten på tre scoringer. Hjemmelaget satte Strømmen under et tidvis voldsomt trykk. Etter 72 minutter trodde de fleste at Are Tronseth kom til å sette inn reduseringen. For på hel volley fra 15 meter hadde han hele målet foran seg da han plukket opp nedfallsfrukten etter en duell med keeper David Bingham og Jo Sondre Aas. Men da det klokkeklare treffet sendte ballen med adresse mot hjørnet, stupet Eirik Schulze inn med en fantastisk stupheading på streken – til det som må være en av årets redninger i 1. divisjon.

Men like etter fikk Ranheim endelig sin fortjente scoring – og det fra straffemerket. Are Tronseth falt i feltet og Mads Reginiussen banket ballen høyt i mål. Med 2-3 og et kvarter igjen, var det fornyet håp på Ranheim.

Ranheim fortsatte å trykke på med mange innlegg inn i Strømmens sekstenmeter. Men Ranheim klarte ikke å få de to målene som var nødvendig.

Isteden trillet Ulrich Østigård Ness inn 2-4 to minutter på overtid.

Dermed endte Ranheim på 7.plass – og må spille i 1. divisjon i minst ett år til.