• Sandefjord og Tromsø spiller i eliteserien neste år.

• Mjøndalen, Kristiansund, Fredrikstad og Bærum spiller kvalifisering om opprykk. Der møter de enten Sogndal, Brann eller Sandnes Ulf.

• Alta, Tromsdalen, Ull./Kisa og HamKam rykker ned og spiller i 2. divisjon neste år.

Siste sjanse for Ranheim

Foran siste runde i 1. divisjon var det klart at Sandefjord og Tromsø rykker opp. Mjøndalen var klar for kvalifisering, mens Ranheim hadde en siste mulighet til å passere enten Kristiansund, Fredrikstad eller Bærum.

Men da måtte Ranheim vinne hjemme mot Strømmen. Ved pause så det dårlig ut, da ledet Strømmen 1-0 etter mål av Daniel Moen Hansen.

Gjermund Åsen utliknet tidlig i 2. omgang, og nå var Ranheim med igjen i kvalikkampen. Men like etterpå gikk Strømmen opp i 2-1 etter mål av Mahmoud El Haj. Og da Madio Konate la på til 3-1 etter 54 minutter så det svært dårlig ut for Ranheim.

Mads Reginiussen reduserte til 2-3 på straffe et kvarter før slutt, men på tampen var det Strømmen som la på til 4-2. ## Alta måtte vinne

I bunn av tabellen var det klart at HamKam, Ull./Kisa og Tromsdalen rykker ned. Alta hadde en siste sjanse til å passere Nest-Sotra eller Hønefoss, og i siste kamp hadde Alta bortekamp mot nettopp Hønefoss. Før kampen hadde Hønefoss tre poeng mer enn Alta, og begge sto med -17 i målforskjell.

Ved pause ledet Nest-Sotra 2-1 borte mot Ull./Kisa, mens det sto 0-0 mellom Hønefoss og Alta. Dermed så det ut til å bli en kamp mellom de to sistnevnte.

Hønefoss rykket ned fra eliteserien i fjor, og etter en fryktelig sesong sto Rune Skarsfjords lag i fare for et dobbeltnedrykk. De måtte for all del unngå å bli slått av Alta.

I det 68. minutt kom det forløsende Hønefoss-målet på AKA Arena da Kevin Beugre alene med keeper chippet ballen i mål. 1-0 holdt seg kampen ut, og dermed beholder Hønefoss plassen på nivå to.