Tyrkia vil sikre tredjeplassen i gruppe A hvis det blir poeng hjemme mot EM-klare Island tirsdag. Da vil Nederland havne på fjerdeplass i gruppa og gå glipp av sitt første mesterskap siden VM i 2002. Forrige gang et europamesterskap gikk uten «Oranje» var i 1984. Tyrkia hadde en tøff oppgave borte mot allerede kvalifiserte Tsjekkia lørdag. I Praha imponerte tyrkerne. Etter 62 minutter fikk gjestene straffe. Selcuk Inan var sikker fra ellevemetersmerket. Ti minutter før slutt fastsatte Hakan Calhanoglu sluttresultatet til 2-0. ## Fryktelig

Det nederlandske landslaget har hatt en fryktelig EM-kvalifisering. Allerede etter åtte runder var de ute av kampen om direkte plass til mesterskapet i Frankrike. I tillegg ligger de på fjerdeplass i gruppa foran siste kamp hjemme mot Tsjekkia.

Lørdag ble det en enkel favorittseier for «Oranje». Newcastle-spiller Georginio Wijnaldum scoret etter 33 minutter, mens veteranen Wesley Sneijder sto bak 2-0 etter 50 minutter. Islambek Kuat skapte et snev av spenning med sin redusering på overtid i Robin van Persies 100. kamp for Nederland

Nederlenderne må altså vinne mot tsjekkerne, mens Tyrkia må tape mot Island skal de få en ny mulighet til å nå sluttspillet i Frankrike.

Uavgjort på Island

I samme gruppe er Island også kvalifisert for sluttspillet neste sommer. Hjemme mot Latvia måtte islendingene nøye seg med 2-2 lørdag. Kolbeinn Sigthórsson og Gylfi Sigurdsson scoret i første omgang, men Latvia slo tilbake med Aleksandrs Cauna og Valerijs Sabala etter pause.

Det islandske landslaget har aldri tidligere deltatt i VM eller EM.