Riise: – Surt å miste seieren på slutten

Lillestrøm fikk smake sin egen medisin fra serieåpningen, da de mistet seieren i sluttminuttene av kampen mot Aalesund.

Publisert: Publisert:
  • Pål Are Lilleheim 
Denne artikkelen er over fem år gammel

Aalesund — Lillestrøm 1-1

I serieåpningen mot Start sikret Lillestrøm ett poeng da Simen Kind Mikalsen utlignet til 1-1 i det 90. minutt. Mot Aalesund var det Lillestrøm som måtte tåle å miste to poeng helt mot slutten av kampen, ettersom AaFKs Peter Orry Larsen satte inn 1-1 med bare ett minutt igjen av ordinær spilletid.

Bjørn Helge Riise og Lillestrøm mistet seieren mot Aalesund søndag. Foto: NTB scanpix

– Vi er selvfølgelig veldig skuffet. Sikkert like skuffet som Start var forrige helg, sa Bjørn Helge Riise etter kampslutt.

Var farligst

Og det var strengt tatt ikke mye som tydet på at AaFK skulle klare å komme tilbake, etter at Erling Knudtzon hadde gitt kanarifuglene 1-0-ledelse i det 50. minutt. Gjestene lå med stram defensiv organisering, og demmet opp for det lille AaFK hadde å vare med offensivt.

Faktisk var det Lillestrøm som virket farligst i denne perioden, når de kontret mot et AaFK som forsøkte å jage utligning.

– Det var også planen. Vi skulle ligge lavt, og lure AaFK høyt i banen, og så kontre på dem. Men regel nummer én med en slik plan er å få avslutning på kontringene. Det er irriterende at vi ikke klarer det, og at de får utnyttet en slik situasjon til å utligne. Det er faktisk bedre å blåse en avslutning opp på tribuna, enn å få den i retur, sa en tydelig oppgitt Rise, som tross to tapte poeng mot slutten er tålelig fornøyd med lages prestasjoner.

– Ble passive

– Jeg var litt irritert det første kvarteret, da Aalesund kjørte tempo og hadde initiativet. Vi klarte ikke å komme opp i dem, og ble løpende imellom. Men i siste halvdel av første omgang og begynnelsen av andre omgang synes jeg vi va gode. Og vi fikk uttelling. Selv om vi følger planen etter å ha tatt ledelsen, var vi kanskje litt for passive og ble liggende litt for lavt. Det får vi ta lærdom av, sier han.

Etter to serieomganger står kanarifuglene med to uavgjorte resultat, og i neste serierunde venter Tromsø borte.

– Men selv med to uavgjorte har vi bare ett poeng, siden vi begynte sesongen med ett poeng minus. Strengt tatt er det ok å reise fra Ålesund med ett poeng. Men vi har lyst til å henge med i toppen og da nytter det ikke å spille uavgjort. Så jeg håper at i skal heve oss nok til neste uke til å ta tre poeng i Tromsø, sier Bjørn Helge Riise.

Publisert:

Les også

  1. Sen scoring reddet Aalesund-poeng mot LSK

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien
  2. Bjørn Helge Riise
  3. Aalesund FK
  4. Lillestrøm SK