Aalesund — Lillestrøm 1-1

Dagens kamp har AaFK valgt ut som jubileumskampen med ti år siden Color Line stadion åpnet. Det var derfor laget et stort show før kampen, som ble avsluttet med raketter og god stemning. Det kunne startet bra for AaFK på banen også.

Etter ni minutter slo Akeem Latifu en god ball inn i feltet, som tilslutt endte opp hos Michael Barrantes. Costaricaneren kom på et godt løp, men avslutningen gikk langt over. Det skal sies at Barrantes ble godt forstyrret i skuddøyeblikket. Fem minutter senere var det Latifu som avsluttet fra farlig posisjon, men denne gangen reddet Lillestrøms keeper.

LSK-benken raste

Etter en halvtime oppsto en situasjon som fikk det til å koke på Lillestrøm-benken. Plutselig ble LSKs Arni Vilhjalmsso liggende etter en løpsduell med Barrantes. Dommeren lot spillet gå, men da det stoppet igjen fikk costaricaneren det gule kortet etter det som angivelig skal ha vært et slag.

Lillestrøm var ved flere anledninger før pause farlig frempå på kontringer, men avslutningene ble blokkert eller gikk utenfor. Den s tørste muligheten fikk Erling Knudtzon alene mot Grytebust fra skrått hold, men som mange ganger før ble avslutningen blokkert fra den hurtige spissen. Lagene gikk til pause med 0-0, etter en omgang der ingen av lagene kan skryte av for godt spill.

Drømmestart på 2. omgang

Fem minutter etter pause kunne Lillestrøm-supporterne slippe jubelen løs. Knudtzon ble spilt alene mot Sten Grytebust og satte ballen til side for hjemmelagets keeper og i mål. Dermed fikk gjestene en drømmeåpning på 2. omgang.

Etter scoringen la Lillestrøm seg lavere i banen og AaFK fikk holde mer i ballen. Like etter at timen var spilt fikk AaFK sin første sjanse i 2. omgang. «Mos» kunne støtet ballen i mål med hodet fra rundt fem meters hold, men han klarte ikke å få nok kraft i den. Selv om AaFK hadde ballen mye i 2. omgang, slet laget med å komme til sjanser.

Lillestrøm lå lavt og var farlig frempå de gangene det var muligheter for kontringer, samtidig som AaFK kjørte mange spillere fram i angrep. Etter en lang periode med press fra hjemmelaget, kom Lillestrøm mer med og lagene byttet på å styre kampen.

Scoring like før slutt

Men to minutter før slutt eksploderte Color Line stadion da innbytter Peter Orry Larsen banket inn 1-1 fra rundt 7-8 meters hold. Målet kom etter at Leke James slo ballen ut til midtbanespillere. Dermed endte det 1-1 i Ålesund i ettermiddag.