Mandag skrev den spanske storavisen AS at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gransker Real Madrid for mulige brudd på regelverket for mindreårige spillere.

FIFA bekreftet at de har innledet etterforskning.

Bedt om dokumentasjon

Barcelona ble sist sesong sanksjonert med en overgangsnekt frem til januar 2016 for ikke å ha fulgt reglene for signering av spillere under 18 år i perioden 2009-2013. Klubben anket straffen til Idrettens voldgiftsrett, men fikk ikke medhold.

Det har ledet til spekulasjoner om at Real Madrid nå kan risikere lignende reaksjoner. FIFA undersøker om Real Madrid har opptrådt i henhold til artikkel 19 i FIFA-regelverket. Den forbyr overganger for spillere under 18 år, med unntak av bestemte situasjoner.

FIFA har bedt om dokumentasjon for mindreårige spillere i Real Madrids samarbeidsklubber. I Madrid-regionen er det ifølge AS 22 slike samarbeidsklubber.

I en uttalelse på Real Madrids offisielle hjemmeside svarer klubben nå på beskyldningene.

— Enkelte rapporter om saken er ubegrunnede og rent spekulative, heter det i uttalelsen.

Real Madrid skriver at de har sendt over avtalene med 40 samarbeidsklubber til FIFA, og det understrekes at avtalene sikrer klubbene rettmessig kompensasjon ved overganger av spillere.

Slår tilbake - spiller for spiller

FIFAs innsynskrav dreier seg om 51 spillere, ifølge Real Madrid. Gjennom en rekke punkter hevder Real Madrid å sette lys på de enkelte tilfellene:

  • 1 spiller var nevnt to ganger på listen.

  • 10 spillere var av spansk nasjonalitet, og er slik unntatt regelen om signering av spillere under 18 år.

  • 6 spillere var over 18 på tidspunktet de ble registrert i klubben.

  • 2 spillere under 18 år ble registrert etter obligatorisk godkjenning fra en FIFA-komité.

  • 2 spillere ble registrert før det gjeldene regelverket trådte i kraft i 2009. * 23 spillere kom fra andre spanske klubber.

  • 2 spillere har aldri tilhørt Real Madrid.

  • 2 spiller er ikke registrert i klubben, da registreringen ble avvist av FIFA. Saken venter en endelig avgjørelse i Idrettens voldgiftsrett.

  • 4 spillere under 12 år ble registrert i henhold til reglene til RFEF (det spanske fotballforbundet) og FIFA.

- Real Madrid hamstrer spillere

Det norske stjerneskuddet Martin Ødegaard ble forrige uke klar for Real Madrid. Også Marco Asensio, Mink Peeters og Lucas Silva er blitt hentet den siste tiden, og Real Madrid kobles til flere spillere.

Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller sist torsdag. Emilio Butragueño fra Real Madrid sammen med ham. Foto: NTB scanpix

Enkelte spanske journalister har stilt spørsmål ved om alle disse overgangene er et resultat av FIFAs etterforskning.— Det kan se ut som at Real Madrid nå henter spillere slik noen hamstrer melk, kjeks og vann i tilfelle den lokale butikken stenger, skriver Alfredo Relaño i AS.

— Alt jeg vil si er at vi er enige med FIFA om dette. Vi har samarbeidet med FIFA og er sikre på at overgangene er gjort på riktig måte, uttalte Real Madrid-direktør Emilio Butragueño mandag.

Det er ikke kjent hvem som har klaget Real Madrid inn for FIFA.