VENNESLA: — Vi tapte fullt fortjent, men 0-4 er et par mål for mye. Vi slapp dem til altfor enkelt, sier Vindbjart-trener Steinar Skeie.

Steinar Skeies menn er nødt til å komme opp på et helt annet nivå om de skal henge med Notodden, Fram Larvik og de andre lagene som har et mål om å rykke opp denne sesongen. For mot Fram Larvik hjemme var det bare ett lag på banen. Vindbjart skapte to målsjanser på de 90 minuttene.

— Vi hadde noen farligheter som det kunne blitt sjanser av, men det var ikke bra nok i forhold til hvordan vi ønsker å fremstå. Og bakover var vi for snille med dem. Vi kom ikke skikkelig oppi dem, sier Vindbjart-trener Skeie, som har flere utilgjengelige spillere som normalt ville vært i venndølenes startellever. Deriblant Christian Follerås (som kom inn etter 55 minutter), Øyvind Gausdal, Preben Skeie, Alexander Jones, Thomas Zernichow og Kjetil Myrvold.

— Vi skal ikke fokusere på de vi ikke har tilgjengelige, men det er jo klart det er tøft å mangle så mange spillere, sier Skeie.

Tomålsscorer fra Vågsbygd

Fram Larvik kom tidlig i gang, og Mats Haakenstad ga gjestene ledelsen etter ti minutter. Midtveis i omgangen var det Erik Rosland som doblet gjestenes ledelse. På det tidspunktet hadde vestfoldingene scoret på sine to eneste målsjanser.

Etter pause skulle Vindbjart gå ut og gjøre noe med den 1. omgangen, men fikk i stedet en til i trynet tre minutter etter sidebytte. Vågsbygd-gutten Markus Naglestad gjorde at kampen langt på vei var over allerede etter 48 minutter. Naglestad scoret 26 mål for Gjøvik-Lyn i 2. divisjon i fjor, og fortsatte med det målsnittet fra i fjor. Samme Naglestad var frempå et kvarter før slutt og fastsatte sluttresultatet til 0-4 i Vennesla.

— Vi hadde veldig god kontroll i hele kampen, følte jeg. Vi scoret to mål tidlig og fikk kampen inn i vårt spor, forklarer tomålsscorer Naglestad, som gleder seg til fortsettelsen med hans nye lag.

— Dette laget ser bra ut nå. På de siste fem kampene, i cup og oppkjøringskamper, har vi ikke sluppet inn mål. Da er det godt å være angriper og vite at de rydder opp der bak. Og offensivt skaper vi mange sjanser. Jeg har mange gode lagkamerater som er flinke til å sette meg opp i angrepsposisjon.

To tap i starten

Vindbjart vant 3-2 etter ekstraomganger i cupen mot Arendal torsdag, men i serien har de ikke startet bra. 2-3-tap mot Strømsgodset to i serieåpningen og hele 0-4 mot Fram Larvik. I en sesong der halve serien rykker ned, må Vindbjart begynne å ta poeng om dette ikke skal bli en ren kamp om å overleve i divisjonen.

— Det blir en nedrykkskamp for samtlige lag i divisjonen – det kommer til å bli jevnt mellom laget som blir nummer tre og åtte, sier Skeie, og fortsetter:

— Vi skal ikke grave oss ned bare fordi vi tapte her. Nå fikk vi en tøff kamp mot Arendal på torsdag og ikke lang tid til å restituere oss. Nå får vi nesten en uke til neste kamp, så da skal vi være klare igjen.

Neste lørdag drar venndølene til Moss for å møte et nytt, opprykksjagende lag, så det blir heller ingen enkel oppgave for Steinar Skeie og hans menn.