Jerv — Bryne 1-3:

— Vi får litt som fortjent. Vi er ineffektive. Vi spiller en veldig god første omgang, hvor vi dominerer totalt. Vi har større og flere sjanser enn noen gang tidligere. Bryne er effektive og straffer oss. Det avgjør kampen. Jeg skjønner at folk i byen blir skuffet når vi ligger så godt til, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

— Åhh, fy fen. Det er tungt. Så jvlig tungt og..., er Andreas Hagens reaksjon etter kampen.

Sjansene for direkte opprykk ser mindre ut etter tap mot bunnlaget Bryne. Bryne lå nest sist før runden, mens Jerv var kun poenget bak eliteseriespill og tapet kom derfor overraskende. Jervs siste tap på Levermyr var 12. mai mot Levanger.

— Lemper for mange baller

— Det er ingenting med at gutta ikke er «på». Vi har utrolig lyst, og spillerne løper og kjemper. Det er en av styrkene våre. Det går mer på at man mister litt troen på å treffe og score mål. Det klarer vi dessverre ikke i dag, sier Arne Sandstø.

Etter syv minutter kom kampens første mulighet. Eirik Haugstad kom seg fri på høyre, fintet seg innover og avsluttet utenfor med venstrefoten fra seks-syv meter. Tre minutter senere var Tony Brochmann frampå. Fra 16 meter klinket han til på volley, men Bryne-keeper Ante Knezovic fikk hendene opp i tide og bokset unna.

— Bryne er ekstremt effektive og scorer to mål mens vi er litt uoppmerksomme. I andre omgang blir vi litt utålmodige. Vi burde spilt mer for å få de fordelene vi vil oppnå. Vi lempet for mange baller mot sterke stoppere. Det får vi ikke så mye ut av, mener Sandstø.

Lind snublet – Bryne scoret

16 minutter var spilt da Brochmann slo gjennom Alexander Lind. Alene med keeper hadde han med seg Haugstad som med en pasning enkelt kunne satt ballen i et tomt bur, men Lind forsøkte å finte ut Knezovic. Det endte med at spissen snublet i gresset og Bryne fikk klarert.

Bryne feirer 1-0-målet til Aram Khalili foran Øyvind Knutsen.

Etter 22 minutter straffet Aram Khalili austegdene for sjansesløseri. På bortelagets første sjanse klinket han ballen via tverrliggeren og i mål på en utsøkt volley.

Mer sjansesløseri fra Jerv – Bryne nådeløse

Haugstad var nære utligning etter halvtimen. Han snappet opp en ball med hode og var plutselig nesten alene med keeper. Han var under hardt press, men fikk skutt to ganger innenfor 16-meteren. Begge ble blokkert og det ble kun et nytteløst hjørnespark for de gule og blå. Haugstad og Lind fikk nye sjanser – begge på volley, men ingen traff.

— I første omgang lager vi gigasjanse på gigasjanse, så scorer Bryne på begge sine. Det er knapt sjanser også. Bryne slår to bra innlegg, mens vi slår dritdårlig innlegg. Når vi ikke scorer på de sjansene fortjener vi ikke bedre heller, sier Andreas Hagen.

I stedet økte Marius Helle og Bryne til 2-0. Han kom seg fint mellom høyreback Dejan Corovic og midtstopper Espen Knudsen, fintet ut Knudsen og satte ballen forbi Øyvind Knutsen fra kloss hold. Bryne scoret på sin andre sjanse, akkurat som den første. Videre fortsatte Jerv å trøble. Michael Ogungbaro hadde en avslutning som ble stoppet på streken etter corner. Tonny Brochmann prøvde å skru ballen i langhjørnet fra 16 meter, men Knezovic reddet.

Redusering ga håp

Etter 38 minutter kom Corovic rundt og slo inn fra dødlinja. Den gikk via en Bryne-forsvarer og i stolpen. Returen fra fem meter satte Ulrik Berglann over. Like før pause holdt Bryne på å gå opp i 3-0. Øyvind Knutsen hadde en katastrofal pasning og Bajram Atemi fikk en gedigen mulighet, men heldigvis for Jerv reddet Knutsen seg inn med en benparade. 0-2 sto seg til pause foran 1470 tilskuere på Levermyr.

Fitim Kastrati og Bryne holdt på å øke ledelsen rett etter sidebytte. Han avsluttet fra skrått hold og skuddet så ufarlig ut, men Øyvind Knutsen lagde en retur og Corovic kom så vidt først på returen og fikk gitt til corner. Glenn Andersen kom til en avslutning for Jerv på hjørnespark andre veien, men det gikk utenfor.

Innbytter Papa Dioum Saw sørget for ny spenning etter 85 minutter, da han headet inn 2-1 etter Brochmann-innlegg. Berglann var nære utligning kun minuttet etter. Minuttet før slutt scoret Ajeti og Bryne på frispark, og spenningen ble borte igjen.

-Det er tungt. Jeg er litt tom det. Det er sinnsykt surt. Vi skal slå dette laget hver gang, mener Dejan Corovic.