TRONDHEIM (adressa.no): — Dette blir bra, sier Ranheim-trener Svein Maalen – og peker opp mot den nye tribunen i idrettsparken.

— Det er vanskelig å si hvor mange flere tilskuere vi kan få på kampene, men nå holder i hvert fall ikke unnskyldningen om "dårlig vær" lenger, smiler Maalen.

Mandag var det full aktivitet i idrettsparken. Den nye sittetribunen skal stå ferdig til første hjemmekamp 10. april, mot Hødd, og nå monteres de siste av totalt 1500 seter under tak.

Den provisoriske tribunen Ranheim har hatt på langsiden mot klubbhuset er flyttet over mot friidrettshallen, slik at kapasiteten nå ligger på ca 2200 sitteplasser.

Samtidig skal det være mulig å bygge ut til 3000 plasser, som vil være kravet fra NFF dersom Ranheim skulle havne i eliteserien.

80 millioner kroner

Totalkostnaden på tribunen har flere ganger blitt estimert til 80 millioner kroner. I samarbeid med Veidekke er det opprettet et felles selskap - Tribunebygg AS - som har gjort utbyggingen mulig.

Den nye tribunen vil i følge Ranheims hjemmesider inneholde tannlege (fylkeskommunal), treningssenter, samt at Trondheim kommune vil opprette et nytt aktivitetsbibliotek. Klubben vil også bruke kontorer i nytribunen.

Kontor i 3. etasje

Nå er planen at den utvendige tribunen skal stå klar til første hjemmekamp, mens resten av bygget er ferdig til sommeren.

— Det har blitt veldig fint. Så handler det også om å levere sportslig for at flere skal lokkes til Ranheim. Men nå har vi helt andre fasiliteter til publikum enn tidligere, sier trener Maalen, som selv skal ha kontor i tredje etasje i det nye bygget.

— Det også blir bra, smiler Maalen.​