Jenta fra Asker tilhører rekruttlandslaget, og hun knallet ned alle de ti blinkene. I sporet har hun ikke farten til de aller beste, men det var godt gjort å avslutte inn til 9.-plassen med «kun» 41,5 sekunder opp til vinneren. Nicolaisen hadde bare 3,5 sekunder opp til 6.-plassen.

Det beste Nicolaisen hadde i verdenscupen individuelt fra før var en 29.-plass. Denne gangen var følelsen før start den aller beste.

Blid

— Dette var skikkelig kult. Helt rått og kjempegøy. Jeg har følt meg mye bedre enn sist uke. Da gikk det meste feil vei. I dag klaffet alt, sa Nicolaisen til NRK.

25-åringen gikk inn i løpet med innstillingen om at hun ikke hadde noe å tape.

— Jeg følte meg i bra form, og det var bare å gå på.

I hele desember var hun syk. Da ble det bare seks-sju treningstimer totalt.

— Det har tatt tid å komme i gang igjen. Trått. Det er veldig motiverende når det løsner igjen, sa den norske overraskelsen.

9.-plassen gjør at hun har en god sjanse til å gå seg inn i den norske VM-troppen.

LES OGSÅ:

Overraskelser

Tsjekkia, USA og Polen ble nasjonene som kledde seierspallen i sprinten over 7,5 kilometer helt nord i staten Maine i USA.

Vant gjorde tsjekkiske Gabriela Soukalova. Hun skjøt fullt hus og klokket inn til 20.02,2 minutter. 2.-plassen gikk overraskende til vertsnasjonens Susan Dunklee. Også hun traff alle blinkene, men var 17,8 sekunder bak i mål. 1,3 sekunder bak der igjen havnet Polens Krystyna Guzik. Også hun traff alt hun skjøt på av blinker.

Jori Mørkve ble nummer 59 og får dermed også gå fredagens jaktstart i Presque Isle. Det gjør ikke Bente Landheim og Hilde Fenne. De 60 beste får gå jaktstart, og Landheim og Fenne ble nummer 64 og 69. (©NTB)