— VM er viktigst i år, så selv om jeg har lyst til å gå bra i enkeltrenn i verdenscupen, er det ikke tvil om at jeg kommer til å stå over en del renn før Lahti-mesterskapet. Jeg skal være helt frisk under VM. Da skal alt være perfekt uten tette luftveier eller noe annet, sier Falla til NTB.

Hun har vært gjennom en veldig bra sommer og høst. Det meste har gått på skinner. Treningsmengdene er økt, men det er også antall timer med hvile. Romerikingen tror det er en bra kombinasjon som kan gi resultater utover vinteren.

— Jo, alt har gått bra for meg gjennom sommeren og fram til nå. Ikke har jeg vært skadet eller syk, men har fått trent kontinuerlig og fulgt planen min så å si hver eneste dag, forteller hun.

NTB traff OL-mesteren på mediedagen under høydesamlingen i Val Senales nylig.

Balanse og teknikk

26-åringen fra Fetsund har trent mye foran den kommende sesongen, så mye at hun til tider har vært gjennomsliten. Hun sier det har bikket litt begge veier, men stort sett har hun holdt kontrollen.

— Jeg har jobbet litt ekstra med ting som balanse og teknikk før sesongen i år. Jeg har også jobbet mye med utholdenhet, slik at jeg skal kunne gå lenger drag. Derfor har jeg hatt økter på opp mot en time og 15 minutter, der jeg har gått alene for å øve på individuelle starter. I fjor var de tilsvarende øktene på bare 45 minutter til sammenligning, forteller hun.

— Det har vært om å gjøre å finne det riktige tempoet. For det har vært akilleshælen min i flere år, og nettopp det har jeg forsøkt å rette opp nå, legger hun til.

Vil ikke bare være sprinter

Maiken Caspersen Falla er på mange måter synonymt med langrennssprint. Det synes hun noen ganger er litt urettferdig, for hun har vist at hun er i stand til å gå bra i distanserenn også.

— Jeg er lysten på å gå flere distanserenn. I fjor hadde jeg tre fjerdeplasser i verdenscuprenn, så jeg kan gå distanse også. Derfor synes jeg innimellom at det var litt dårlig kun å bli kalt sprinter i fjor. Forskjellen er at jeg vinner sprint, men ikke distanse, sier hun.

Og Gjerdrum-løperen fortsetter:

— Målet er å gå så mange renn jeg kan, men jeg kan ikke se bort fra de problemene jeg har med luftveiene mine. På grunn av dem, kan jeg ikke gå alt. Derfor gjelder det for meg å stille i de rennene jeg er i stand til å gå, og så må jeg være på topp da.

— Hva håper du å klare i VM?

— Målet i Lahti er først og fremst å ta en medalje i sprint, kanskje først og fremst i lagsprinten. Får jeg gå en distanse, vil jeg være veldig fornøyd. Men hovedmålet er sprintgull, det skal jeg ikke nekte for, understreker Maiken Caspersen Falla overfor NTB.

Fetsokningen sier også at hun pleier å være i bra form tidlig og håper å markere seg allerede på Beitostølen og i Kuusamo. (©NTB)