KØBENHAVN: Fra første stund kunne man se at Kai Robin Havnaa (25) var mest tent i kampen mot kroatiske Tomislav Rudan (26). Risør-bokseren tok kontroll over midten av ringen.

Sørlendingen tok alle fire rundene og vant derfor 40-36 (10-9 i hver runde).

Risør-bokseren Kai Robin Havnaa (t.v.) hadde full kontroll i sin proffdebut mot kroatiske Tomislav Rudan. Foto: NTB Scanpix

— Det var en nydelig følelse å vinne alle fire rundene, sier Havnaa mens han står i Viasats studio.Han fortsetter:

— Jeg møtte absolutt en god motstander. Jeg kjente slagene hans godt, og han var god i forsvar. Men det var deilig å kjenne at jeg kom gjennom blokken hans noen ganger tidlig.

Holdt mye

Men det ble en mental prøvelse for Havnaa. Så å si hver gang han fikk inn noen gode slag og kom litt nærmere motstanderen, så ble Havnaa holdt av Rudan. Ved flere anledninger fikk kroaten advarsel, men han fikk ikke poengtrekk.

— Jeg synes han burde blitt trukket i poeng. Jeg er ikke rutinert nok til å få inn slag i clinch, men neste gang skal jeg knuse ham hvis han bruker samme taktikken, sier Havnaa.

Viasats bokseekspert Roar Petajamaa var imponert over måten Risør-mannen kjørte over motstanderen sin.

— Rudan prøvde hele tiden å få Havnaa ut av stilen sin med å holde ham. Men Kai Robin gjennomførte med stil, og ble sterkere og sterkere utover i kampen, sier Petajamaa.

Litt hvile før ny hardtrening

Etter en tøff oppkjøring til lørdagens debut, skal Havnaa ha noen dagers hvile.

— Det har vært sinnsykt mye trening nå i det siste, så det blir godt å få slappet av litt. Jeg kommer til å trene litt, for å holde meg i gang, men så begynner hardtreningen igjen fram mot en ny kamp, sier 25-åringen fra Risør.

Mot slutten av kampen var det helt ellevilt i hallen i København. De 1500 tilskuerne skrek alle «Havnaa, Havnaa, Havnaa!».

— Det var helt rått. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg fortjener så mye støtte, men jeg takker hver og en. Det hjelper meg veldig på den harde veien videre, sier Kai Robin Havnaa.