Med både Jonathan Parr, Demar Phillips, Fredrik Carlsen og Pablo Herrera skadet, var trener Kjetil Rekdal nødt til å omrokkere på laget som har hatt en sterk sesonginnledning. Som om ikke det var nok måtte Petter Orry Larsen ut med skade i den første omgangen.

Kjetil Rekdal var en fattet mann etter nederlaget og ønsket ikke å bortforklare noe ved å legge fokus på skadesituasjonen.

— Vi tapte fortjent mot et bedre lag, men når sant skal sies, skaper de nesten ingenting før de får 1-0. Samtidig hadde vi garantert spilt bedre offensiv fotball dersom vi hadde hatt flere av våre spillere tilgjengelig, sier Rekdal.

Video: Se høydepunkter Vålerenga - Aalesund:

Vålerenga — Aalesund: Høydepunkter

Etter tap både mot Molde og Odd Grenland, måtte Rekdal og hans menn nok en gang bite i det sure eplet.

— Det er litt tilfeldigheter og marginer som gjør at vi ikke får med oss poeng fra alle disse kampene, men det som gjør meg forbannet er enkelte av spillernes manglende entusiasme.

Nær sagt som vanlig var Rekdal kritisk til sine egne spillere, og dagens kamp var ikke noe unntak.

- Dessverre er det sånn at vi har kun sju eller åtte spillere som gir maks. Det er spillere som mener at de burde få mer spilletid som får sjansen her i dag, uten å vise seg frem, sier AaFK-treneren.

Med åtte innslupne mål på de siste tre kampene i eliteserien, er ikke Aalesund til å kjenne igjen fra sesonginnledningen da laget var svært gjerrige bakover.

- Vi har det tøft nå. Nå har vi to kamper på rad hvor vi slipper inn tre mål de siste tyve minuttene. Det er klart at det er både negativt psykologisk og for målforskjellen , sier Rekdal.

Aalesund får en god mulighet til å revansjere de siste ukers nederlag allerede onsdag når laget møter overkommelige Skarbøvik i cupens andre runde.

Video: Se scoringene i Vålerenga - Aalesund:

Vålerenga — Aalesund: Scoringene