Vålerenga slo Aalesund 3-0 i noe som etter hvert ble en meget underholdende fotballkamp. Hjemmelaget var flere hakk bedre enn gjestene, noe som Aalesund trener Kjetil Rekdal var enig i:

— Vålerenga var bedre enn oss totalt sett og vinner fortjent. Det var det ikke tvil om , sa Rekdal like etter kampen.

Målløst til pause

Første omgang var en nokså sjansefattig affære. Vålerenga var muligens det beste laget, men Aalesund var farlige ved noen anledninger. Selv om hjemmelaget styrte det meste av banespillet var det Aalesund som skapte den første målsjansen.

En feilpasning havnet hos Johan Arneng som spilte ballen til en umarkert Magnus Sylling Olsen som skjøt hardt fra 15 meter, men Lars Hirschfeld reddet og ga retur til Glenn Roberts som skjøt via en Vålerenga-spiller til corner.

- Aalesund har ikke så mye å komme med i dag og når vi matcher dem på det vi er god på så vinner vi til slutt fortjent , mente Vålerenga-trener Martin Andresen.

Noen minutter senere headet Vålerengas Kristoffer Hæstad like utenfor på bakerste stolpe. Mohammed Abdellaoue fikk to muligheter der han burde avsluttet selv, men spilte heller ballen til en medspiller slik at det ikke ble noe av muligheten. Luton Shelton prøvde også skuddfoten ved et par anledninger uten at det skapte problemer for Aalesunds Anders Lindegaard. Det dabbet mer og mer av utover i omgangen som ble avsluttet uten scoringer.

Spilte ut Aalesund

I andre omgang var Vålerenga mye bedre enn Aalesund og til tider rundspilte de laget fra jugendbyen. Tidlig i andre omgang skapte Vålerenga en kjempesjanse der spillerne nærmest sto i kø for å sette ballen i mål, men bortelaget fikk til slutt klarert.

- Vi gjorde en god jobb i 70 minutt og sjansestatistikken var ganske lik, selv om Vålerenga hadde ballen mye , sier Rekdal

Vålerenga presset Aalesund høyt i banen i hele den andre omgangen, noe som førte til overgangsmuligheter til Aalesund. Arneng fikk ballen på en kontring, gikk hele veien selv og hamret ballen i tverrliggeren, men etter det var det bare ett lag på banen.

Berre lekkert

Etter 67 minutter kom scoringen for Vålerenga. Bojan Zajic slår et presist frispark til en helt umarkert Morten Berre som stusser ballen bak Lindegaard. Det var Berres scoring nummer 75 i eliteserien.

- Når de scoret var det rett og slett mange som gav opp og det er jeg misfornøyd med , forteller Aalesund-treneren.

Knappe ti minutter senere blir Abdellaoue spilt fri av Bengt Sæternes og sliter seg forbi to forsvarere og setter ballen utagbart forbi Aalesunds sisteskanse til sin sjette scoring i årets sesong.

Like før slutt vartet Abdellaoue opp med nok en fantastisk prestasjon. Dribler seg fri inne i feltet til Aalesund og slår ballen til Zajic som skyter i en spiller som klarer til Freddy Dos Santos som setter ballen i åpent mål til 3-0. Hæstad måtte forlate banen med skade og ble erstattet av Zajic. Sistnevnte spilte en meget god omgang og var på mange måter tungen på vektskålen. Ved flere anledninger rundet han Aalesund-spillerne på elegant vis og skapte flere store målsjanser for hjemmelaget.

VIF-JUBEL i NYE DRAKTER: Vålerenga sikret tre poeng mot Aalesund (Foto: Scanpix).