Cecilie Fiskerstrand er kun 19 år gammel, og er jenta som skal stoppe svenskene i dagens uhyre viktige OL-kvalifiseringskamp i fotball for damer.

Men hun kunne kanskje ha ønsket seg en litt bedre opptakt til kvalifiseringen i Nederland, der også Nederland og Sveits er mostandere. Og der kun vinneren havner i OL i Rio.

For trener Roger Finjord unnlot å ta ut keeperveteranen Ingrid Hjelmseth i troppen, og begunnet dette med at Hjelmseth hadde meldt forfall på grunn av skade.

Noe hun selv har benektet på det sterkeste. Hun ønsket å bidra i Nederland, og sitter nå hjemme og er litt smågrinete.

Offensiv

Hødds sportslige utviklingsleder Geir Hansen er Roger Finjords assistent på damelandslaget, og dagen før svenskekampen ønsker han ikke å fortsette debatten om Hjelmseth. Men Cecilie Fiskerstrand snakker han gjerne om!

– Cecilie har overhode ikke latt seg affisere av den smule støyen som har oppstått rundt keeperuttaket. Hun virker offensiv i hodet sitt, og sier hun gleder seg veldig til kampene. Hun er rolig og i godt humør, og vi stoler hundre prosent på at hun gjør jobben sin, sier Hansen på telefon fra Rotterdam.

Tre keepere er uttatt, og to av dem er fra Sunnmøre. Utenom Fiskerstrand er også ålesundsjenta Josefine Ervik uttatt, begge de to har en fortid i Fortuna.

Ingen rutine

Av de tre keeperne i troppen har Fiskerstrand seks A-landskamper — de to øvrige har null!

– Vi har tro på det uttaket vi har foretatt, og slik blir det, fastslår Hansen.

Sverige er favoritt til å vinne kvalifiseringen, og det er uhyre viktig for Norge ikke å tape denne første kampen mot dem.

– Vi tenker kun på å vinne! Og jeg mener ærlig og oppriktig at det laget vi har her nede er godt nok til å toppe pulja. Ikke minst gleder det oss at våre to spisser Ada Hegerberg (fra Sunndalsøra) og Caroline Graham Hansen begge er i meget godt slag. De kan skape trøbbel for alle forsvar, tror Geir.

– Det er lenge siden Norges damer har slått Sverige i en viktig kamp?

– Det er mulig det, men sånt noe aner jeg ingenting om. Det er onsdagskvelden som gjelder, og der har vi ikke tenkt å tape!