Mikel
jim ryan tvers

Den engelske gigantklubben frykter for 18-åringens sikkerhet. Nå kan det godt hende at Obi Mikel avslutter sitt forhold med Lyn tidligere enn først planlagt. Manchester United vil i dag sette seg ned med Oslo-klubben og spilleren for å se på sjansene til å iverksette et slikt tiltak.

— Det er en av mulighetene vi ser på. Men vi må først diskutere dette med Lyn og med gutten, forteller United-direktør Jim Ryan.

Planen var at Obi Mikel skulle fullføre denne sesongen i norsk fotball før han satte kurs for England. Men etter truslene som er blitt framsatt mot nigerianeren, kan dette skje raskere enn først antatt.

— Om alt blir trygt, så kan han være her. Den første avtalen vi inngikk, var nemlig god. Men hvis alt styret fortsetter, må vi få han til Manchester - hvis Lyn og Obi Mikel godtar det. Vi har imidlertid ikke diskutert dette ennå, forteller Ryan.

Han tror at det er lettere for en storklubb som Manchester United å ta vare på sikkerheten til en ung spiller som opplever sterkt press fra agenter som hevder at de representerer ham.

Aftenposten møtte i går kveld Jim Ryan på Holmenkollen Park Hotell. Han la ikke skjul på at hovedgrunnen til at han tidligere på dagen var kommet til Norge, var truslene som Obi Mikel hadde mottatt.

— Selvsagt er dette en del av årsaken. Jeg har hørt om dem, og det er frustrerende. Jeg ville se at alt var OK.

— Hvordan reagerer du når noe slikt tilstøter en 18-åring?

— Som alle andre. Når det kommer trusler mot ham og hans familie, så er det fryktelig. Jeg håper bare at det ikke er sant.

— Hva sier Sir Alex Ferguson til dette?

— Jeg snakket med ham tidligere i dag, og han er bekymret.

Ryan var den som inngikk avtalen med John Obi Mikel på vegne av Manchester United. I går hadde han avtalt et møte med unggutten. Men han var forsvunnet sammen med John Shittu, mannen som hevder at han er Obi Mikels agent. Ryan oppnådde ikke kontakt med nigerianeren.

Over en kopp kaffe med Aftenposten i fredelige omgivelser på toppen av Oslos tak, kom imidlertid beskjeden om at Shittu hevder at Obi Mikel har snudd, og at han vil til Chelsea. Han påsto at han var presset til å skrive under for United. Dette ønsket ikke Ryan å kommentere.

— I en overgang er det én vinner og én taper, og så er det over. Det burde det vært her også, sier Ryan.