Trondheim 20120409.Eliteserie i fotball 2012, RBK-Sogndal. Rosenborg møter Sogndal FK på Lerkendal Sogndals Keeper Nils Kenneth Udjus under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Sogndal mandag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Kampen endte 0-0.Foto: Ned Alley / Scanpix Foto: Alley, Ned

HAUGESUND-SOGNDAL 0-0:

— Jeg hadde egentlig forventet mer fra Haugesund-laget i sluttminuttene, sier Sogndal-keeper Kenneth Udjus.

De bakerst banens beste

I likhet med keeperkollega Kristiansen i Haugesund-målet, stoppet Udjus det som kom av forsøk fra motstanderlaget.

I sluttminuttene stoppet målvakten blant annet Haugesunds Maic Semas heading fra kloss hold.

— Jeg kommer godt igang og får inn en god redning tidlig i kampen. Vi gjør en god kamp mot et hjemmesterkt og bra Haugesund-lag.

- Hva synes du om din egen prestasjon?

— Vi, og jeg, gjør en god kamp, smiler Udjus.

Må bli bedre hjemme

— Vi gjør nok en gang en god bortekamp. Nå må vi ta de gode prestasjonene med til Sogndal, og spille godt også på hjemmebane, mener den tidligere Brann-spilleren videre.

Laget fra Lærum-bygda har så langt i sesongen høstet flere poeng på bortebane enn hjemme på sine seksten kamper. Hjemme er fasiten ni poeng i kurven, mens på fremmed gress har laget tatt med seg ett poeng mer.

Med uavgjort i Haugesund, er Sogndal nå oppe i 19 poeng og ligger på 10. plass med samme poengsum som Brann på plassen over. Bergenserne har derimot en kamp mindre spilt, og møter Aalesund hjemme søndag.

Neste kamp for sogningene er hjemme mot Odd, søndag 29. juli.