Ronny Deila er under press i Celtic etter at storklubben røk ut av Champions League. Ronny Deilas forklaring etter tapet for Malmö har fått mye oppmerksomhet i skotske medier i etterkant.

— Vi ville ikke ha ballen, og vi så skremte og redde ut. Det er så skuffende, sa Deila etter kampen.

«Det er mitt ansvar». Les hva Deila sa etter skuffelsen her.

Nå avviser flere viktige skikkelser i Celtic-troppen Deilas forklaring, skriver avisen Daily Record.

Celtic-kaptein Scott Brown:

— Jeg ville ikke si at vi var redde. Vi har spilt på store stadioner tidligere. Vi har spilt på større og mer høylytte stadioner enn det. Vi var bare ikke gode nok den kvelden.

Her er sportsforsiden til The Daily Record torsdag. Foto: The Daily Record

Keeper Craig Gordon:— Jeg var ikke redd. Det var en fin kamp å være involvert i, men vi var ikke gode nok, sier Gordon.

AngriperKris Commons:

— Det er for mange store personligheter i laget til å være redde. Vi har spilt i Champions League, Europa League og store internasjonale kamper.

Uenigheten mellom spillerne og Deila blir slått stort opp i skotske medier. Skotske The Sun skriver «Du tar feil, Ronny» med enorme bokstaver på sin sportsforside torsdag. På The Daily Records sportsforside står det «Vi var ikke redde, Ronny. Vi var elendige».

Keane støtter Deila

Celtic fikk en drømmestart i det første oppgjøret mot Malmö, og ledet 2-0. Den kampen endte imidlertid 3-2 etter en sen Malmö-redusering.

Så falt Celtic fullstendig i gjennom i returoppgjøret i Sør-Sverige, der de tapte 0-2. Ronny Deila får imidlertid støtte fra tidligere Celtic— og Manchester United-spiller Roy Keane, som også mener spillerne så redde ut.

— Spiller man for en stor klubb som Celtic, skal man ikke være redd for noe. Det er en ærlig uttalelse fra treneren. Men han burde se på de mer rutinerte spillerne, de skal hjelpe de yngre. Hver spiller bør se seg selv i speilet, sier Keane til ITV ifølge Aftonbladet.

Celtic må nå fokusere på Europa League, i tillegg til spill hjemme i Skottland. Trekningen til det som er Europas nest gjeveste klubbturnering finner sted i Monaco fredag.

Vil du lese mer om Deilas turbulente dager? Tittelhjernene i skotske mediehus klinket til etter nederlaget. Se forsidene her.