Petter Northug gjorde rent bord med to seirer i Kirkebakken Grand Prix i Hamar onsdag. Etterpå spøkte langrennskongen med at han har planlagt karriereavslutning i mjøsbyen.

Northug deltok i det tradisjonsrike showrennet i Hamar for 11. gang, og sto uten seirer på sine ti første forsøk. Onsdag gjorde gullgrossisten kort prosess med svenske Calle Halfvarsson og resten av feltet i herrefinalen — før han plusset på en ny seier i mixedstafetten sammen med Ingvild Flugstad Østberg.

Dermed fikk 29-åringen en bekreftelse på at han er akkurat der han skal være drøye tre måneder før sesongåpningen på Beitostølen.

— Det er resultatlista som viser hvem som har gjort den beste jobben. Så enkelt er det, sa Northug før start.

Ut fra det som skjedde etterpå, har konkurrentene all mulig grunn til å føle seg advart. Calle Halfvarsson spurtslo Northug på sprinten i Blink-festivalen i Sandnes tidligere denne måneden, men i Hamar var han igjen henvist til andreplass.

— I dag var det ingenting å gjøre med Petter, men selv om jeg fortsatt får mye stryk av han, er han ikke uslåelig, sa svensken til NTB.

Topp oppkjøring

Northug-trener Stig Rune Kveen har svært lite å utsette på den jobben VM-kongen fra Falun har lagt seg så langt i sommer. Alt har rett og slett gått etter planen.

— Petter er frisk og rask, og har fått trent akkurat det han skulle så langt. Vi er godt fornøyde, fastslo Kveen overfor NTB.

— Han trener bra og restituerer seg fort, og det er sånn det skal være for at hverdagen skal være grei, tilføyde han.

Seieren i Hamar legger ikke Team Northug for mye i.

— Den betyr i det minste at Petter blir i litt bedre humør når vi skal kjøre herfra, smilte Kveen - og tilføyde:

— Ellers tar han ikke med seg så mye annet enn at han fikk med seg ei god treningsøkt. Han elsker å konkurrere, og da er det fint å bruke sånne dager som dette som gode gjennomkjøringer.

Like god var ikke stemningen etter at Northug fikk stryk av Halfvarsson på sprinten i Sandnes.

— Det blir noen timer der han blir litt stille og forbannet, men det viktigste er tross alt det som skjer til vinteren, smilte Kveen.

Ser mot 2029

Allerede torsdag er Northug på plass i Trysil for å gå et nytt showrenn der.

Samtidig varslet 29-åringen allerede onsdag at han kommer tilbake til Kirkebakken Grand Prix også i årene som kommer.

— Langtidsplanen min slutter i 2029. Da avslutter jeg karrieren i Hamar, sa Northug etter seieren til enorm jubel fra de frammøtte på stortorget i mjøsbyen.

Den nærmeste tiden handler uansett alt om å stå best mulig rustet til vintersesongen som venter. Calle Halfvarsson har ikke tenkt å gi ved dørene i duellene mot sin norske rival.

— Selv om det ikke holdt i dag, føler jeg meg sterkere enn tidligere, fastslo svensken - som innrømmer at duellene med Northug er en motivasjonsfaktor.

— Jeg håper Petter fortsetter i mange år til. Langrenn blir ikke det samme uten ham, sier svensken til NTB. (©NTB)