SUINDERLAND — MANCHESTER UNITED 1-2

Etter kun sju poeng på de seks første kampene, var kampen mot bunnlaget Sunderland et oppgjør United måtte vinne for ikke å miste all kontakt med sine tittelrivaler.

En presset manager David Moyes valgte å starte med en 18-årig belgier på kanten. Har du ikke hørt om Adnan Januzaj før, er du nok ikke alene. For unggutten har kun spilt to seriekamper for Manchester United - begge som innbytter.

Trekket viste seg å bli ganske så vellykket, for etter en grusom første omgang av United, snudde Januzaj kampen på egen hånd etter pause.

– Han tok vare på sjansene han fikk i sesongoppkjøringen, og nå har han tatt steget opp til den store scenen. Han så ut som en skikkelig spiller i dag. Han har bra ferdigheter og en flott innstilling. Han kan bli så godt som han vil, sa Michael Carrick om Januzaj i intervjuet med Sky Sports.

Uniteds midtbanegeneral var lettet etter 2-1-seieren, men har aldri tvilt på at trenden ville snu for storklubben.

– Karakteren og lysten er der fortsatt selv om manageren er ny. Vi har hatt våre utfordringer, men det står ikke dårlig til. Vi følte at seieren ville komme. I dag skal guttene ha ros for å holde sammen og beholde troen, la Carrick til.

Sunderland sjokkåpnet

Før kampen var situasjonen kritisk for begge lag. Sunderland var tabelljumbo med kun ett fattig poeng, mens Manchester United hadde lagt sin verste sesongåpning siden 1989 bak seg.

I kampen ingen av lagene hadde råd til å tape, var det hjemmelaget som tok initiativet fra start.

Allerede etter fire minutter rotet Phil Jones og Nemanja Vidic det til i United-forsvaret. Det utnyttet Craig Gardner, som snappet opp ballen og banket den bak David de Gea i United-buret.

Store Sunderland-sjanser

En skulle tro at fjorårets seriemestere raskt ristet av seg sjokket og kom tilbake i kampen, men Manchester United var ikke til å kjenne igjen i første omgangen.

For etter en halvtime uten noe særlig action, var det igjen Sunderland som sto for underholdningen. Adam Johnson la inn til Emmanuele Giaccherini, som headet mot nærmeste stolpe. Men italieneren klarte ikke å overliste de Gea.

Bare minutter senere fikk Giaccherini igjen muligheten til å doble ledelsen, og igjen var det Johnson som hadde regien. Den engelske vingen driblet seg helt inn på fem meter, da skuddforsøket til slutt ble blokkert av Phil Jones. På returen fikk han imidlertid trilt ballen til Giaccherini, som blåste ballen over mål fra kort hold.

Dermed sto det 1-0 til pause.

Januzaj snudde kampen

Det var et langt friskere United-lag som møtte opp på Stadium of Light etter hvilen. Anført av banens yngstemann, hevet de regjerende mesterne spillet sitt betraktelig og fikk etter hvert belønning.

Ni minutter inn i den andre omgangen spilte Adnan Januzaj, som startet sin første kamp i Premier League, en lang vegg med Patrice Evra. Da han fikk ballen tilbake inne i sekstenmeteren var den unge belgieren iskald og satte ballen enkelt forbi Sunderland-keeper Keiren Westwood.

Scoringen var Uniteds første spillemål i Premier League siden serieåpningen mot Swansea.

Men 18-åringen ga seg ikke med det. Syv minutter senere snudde han kampen for Manchester United. Et innlegg fra høyre ble klarert av en Sunderland-forsvarer, men klareringen endte opp i de mest målfarlige beina på banen. På hel volley banket Januzaj til, og ballen føk som et prosjektil inn i Sunderland-målet.

På syv små minutter ble glede snudd til sorg for Sunderlands supportere og endelig jubel for Manchester United i seriesammenheng.

Dermed unngikk Moyes å bli helt hektet av i toppkampen etter at både Liverpool og Manchester City vant tidligere lørdag.

– Jeg syntes vi spilte bra med unntak av de første fem-ti minuttene. Vi trengte virkelig 1-1-scoringen da vi fikk den, men jeg var aldri langt nede. Det var spennende i dag, sa United-manager Moyes.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 7. runde:

**Cardiff – Newcastle 1-2 (0-2)

Mål:** 0-1 Loic Remy (30), 0-2 Remy (38), 1-2 Peter Odemwingie (58).

27.538 tilskuere.

**Fulham – Stoke 1-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Darren Bent (83).

24.634 tilskuere.

Brede Hangeland spilte 45 minutter for Fulham.

Hull – Aston Villa 0-0 24.396 tilskuere.

**Liverpool – Crystal Palace 3-1 (3-0)

Mål:** 1-0 Luis Suárez (13), 2-0 Daniel Sturridge (17), 3-0 Steven Gerrard (str. 38), 3-1 Dwight Gayle (76).

44.721 tilskuere.

**Manchester C. – Everton 3-1 (2-1)

Mål:** 0-1 Romelu Lukaku (16), 1-1 Álvaro Negredo (17), 2-1 Sergio Agüero (45), 3-1 Tim Howard (selvmål 69).