Den siste tiden har landslagsledelsen lagt kabalen for neste langrennssesong, og i dag fikk vi se resultatet.

Niklas Dyrhaug (24) er ny mann på allroundlandslaget for herrer. Ellers er troppen uforandret fra sist sesong. Det var spekulert på at Tord Asle Gjerdalen ville bli vraket etter en skuffende sesong, men medaljevinneren fra Oslo-VM i 2011 har fått fornyet tillit.

Dyrhaug har vært en del av rekruttlandslaget den siste sesongen, og har vist frem svært lovende takter.

— Jeg må jobbe hardt fremover for å utvikle meg videre. Jeg vil ta med flere suksessfaktorer som har fungert godt på rekruttlaget, samtidig som jeg kommer inn på et veldig sterkt lag med bedre matching. Dette vil gjøre meg bedre , sier Dyrhaug til Aftenposten.no.

Trønderen ble nest beste nordmann med sin 16. plass i sammendraget i Tour de Ski, kun bak suverene Petter Northug jr.

I tillegg imponerte han stort i verdenscupfinalen i Stockholm og Falun, der han slo til med en tredjeplass sammenlagt.

— Niklas har vist masse gode resultater. Det startet med en flott plassering i Tour de Ski, og han har fulgt opp mot slutten av sesongen, blant annet med pallplasseringen i verdenscupfinalen, forklarer landslagstrener Trond Nystad til Aftenposten.no.

— Han har kapasitet til å bli en av de beste løperne i verdenscupsirkuset.

- Kan ta VM-gull i Val di Fiemme

— Niklas må bygge videre på vinterens resultater. Med riktig utvikling vil han bli en kandidat til VM- og OL-gull på sikt, sier Nystad.

- Hva er målet for neste sesong?

— Hovedmålet for Niklas er VM i Val di Fiemme. Hvis alt går som vi håper, er målet at han kan ta med seg en medalje hjem derfra, fastslår treneren.

Dyrhaug legger oss press på seg selv.

— Målet er å ta medalje i VM, det er jo et natulig mål når man har kommet med på det norske landslaget. Det er det å vinne gull som er drivkraften, og jeg satser på å vinne VM- og OL-gull på sikt. Men først tenker jeg på VM til neste år, selv om det også jobbes mot OL i Sotsji. Men det er lenger frem, understreker Dyrhaug.

Vanskelig førstesesong?

Tross all optimismen, lurere det naturligvis flere skjær i sjøen for en fersk landslagsutøver.

Historien er velkjent: en løper imponerer nok til å komme opp på landslaget, men så stopper utviklingen opp. Vil dette også skje med Dyrhaug?

Skal vi tro Nystad, er ikke det sannsynlig.

- Noen ganger kan det bli et problem å komme fra utfordrerposisjon og opp på landslaget. Det er mer trykk og mer reising. Men jeg tror Niklas vil takle dette bra , sier Nystad.

Sportslig leder Vidar Løfshus stemmer i.

- Førstesesongen kan ofte være vanskelig. Både psykologisk og fysiologisk. Men Niklas har alle forutsetninger for å takle dette. Han har jo fått tilpasset seg en del gjennom å være med oss i vinter, og har vært en del av samme treningsmiljø som Petter Northug , sier han om Tydal-løperen.

- Målet for Niklas sin del for neste sesong må være å etablere seg på det nivået han har vist i vinter. Gjør han det, blir det veldig bra , understreker Løfshus.

Med en ny trønder på laget kan Northug kanskje oftere få norsk selskap på seierspallen?