Stavhopper Cathrine Larsåsen mener hun var over 4,36 tre ganger i Karlskrona søndag, men rev på veien ned.

Etter å ha greid 4,15 og vunnet stevnet, beordret Cathrine Larsåsen listen opp på 4,36 – en centimeter høyere enn årsbeste i Norge, satt av Katrine Haarklau.

«Høyt over 4,36 på alle 3 forsøkene, men ble riv fordi jeg hoppet så bra at jeg til en forandring skulle hatt stativet lenger ute, og stavene ble for myke! Mega positivt, så dette lover godt for resten av sesongen. Kjedelig at E-cupplassen min går til en annen, men jeg er superentusiastisk i forhold til VM og videre satsing. Bare vent å se, snart blir det høyt, og det kommer til å smake godt», skriver BUL-jenta i en sms til Aftenposten.

Kjørte 40 mil

Cathrine Larsåsen ville gjerne ha plassen på Norges lag som skal delta med de beste i lag-EM i Gateshead lørdag og søndag. Derfor satte hun seg i bilen og kjørte 40 mil til et søndagsstevne i Karlskrona etter å ha revet tre ganger på åpningshøyden 4,00 i Göteborg lørdag.

Samtidig har en sponsoravtale med Unibet – og Katrine Haarklau – vanskeliggjort deltagelse. Norges Friidrettsforbund vil ikke ta med Larsåsen på mesterskap før hun sier opp avtalen med spillselskapet. Samtidig har sportssjef Ronny Nilsen sagt at den som hopper høyest får turen. Det er Katrine Haarklau. 22-åringen fra Gular hoppet 4,35 i Oregon forrige helg.

— Vi tar ut Haarklau, bekrefter Nilsen til Aftenposten søndag formiddag.